sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kisapäivityksiä

Kisakauteni on nyt puolessa välissä, jäljellä on vielä kaksi kisaa maantiellä ja kolme polkujen parissa. Alunperin kauden pääkisani piti olla TahkoMTB 120 km, mutta kun se meni osaltani pieleen ja keskeytykseen melko aikaisessa vaiheessa, niin tuosta pettymyksestä selvittyäni muutin suunnitelmiani.

Pääkisakseni valikoitui Lahden Royal-Pyöräily ja vielä edessä oleva Vuelta Vantaa. Lahdessa kisa onnistui melko hyvin, ja jos en olisi lopussa lähtenyt liian kovaan porukkaan, vaan ajanut hieman järkevämmin, niin sitten tulos olisi ollut erinomainen. No, kaikesta voi oppia. Vuelta on sitten oma kotikisani, ja reitin osaan jotakuinkin ulkoa. Tästä on tietysti hyötyä, ja tavoitteenani on lähteä ajamaan heti riittävän kovaa. Vueltassa ajan vain yhden kierroksen, eli omalta osaltani kyseessä on vain 52 km pitkä pikakisa.

Elokuussa on sitten kesäloma, ja osaltani se alkaa heti tiukalla maastokisalla. Syötteellä tuli jo viime vuonna kisattua, ja oma tavoitteeni on vain oman suoritukseni parantaminen, eli jos loppuaika tällä kertaa alkaisi nelosella, niin se olisi upea juttu. Toki säät vaikuttavat tähän paljon, koska Syötteen reitti on mulle hyvin tekninen ja sisältää mm. pitkospuita, joten sateella tuota reittiä en kyllä kovaa kykene etenemään. Toivotaan siis kuivaa säätä. Elokuun viimeisenä päivänä on sitten vuorossa Tour de Helsinki ja ne tutut 140 km. Tuota lähden ajamaan firman joukkueessa, ja jos meno on hyvää, niin sitten toivotaan hyvää tulosta. TdH on niin iso tapahtuma, että tarkkana pitää olla ja porukan kärjessä on päästävä ajamaan, muuten ei kyllä hyvää ajoa pääse suorittamaan.

Syyskuulle lisäsin vielä kaksi maastokisaa, jotta kisakauteni ei loppuisi jo elokuussa. Sappee MTB tekee paluun, ja lähden sinne polkemaan lyhyemmän matkan. Valitsin lyhyemmän matkan sen takia, koska palautuminen TdH:sta vaatii oman aikansa. Sappee MTB on maastollisesti helpompi kuin Tahko tai Syöte, joten XC-tyyppinen ajo kyllä sopii mulle. Kisakauteni päätös tapahtuu sitten syyskuun puolessa välissä, eli XC/Marathon tyylisessä Botnia MTB:ssä. Siellä edessä 70 km helpohkoa reittiä, mutta vauhtia saa kyllä pitää.

Ei kommentteja: