lauantai 24. lokakuuta 2009

Moti Mahal Lontoo

Jotta Mrs. T. saatiin Lontooseen, niin tuli luvattua mahdollisuus päästä maistamaan "maailman parasta intialaista ruokaa". Odotukset olivat siis molemmilla korkealla, ja näin jälkikäteen voin todeta että lopputulos oli odotusten mukainen. Olin varannut pöydän Covent Gardenissa sijaitsevaan Moti Mahal ravintolaan, sillä kyseinen ravintola on noussut nopeasti Lontoon Top-3 intialaiset listalle, nykyinen sijoitus taitaa olla numero kaksi.

Ruoka, juoma, palvelu sekä tunnelma - kaikki olivat eilisiltana täydellisesti kohdallaan. Otimme maistelumenun nimeltään Samaja. Annos toisensa perään tuli pöytäämme, ja ainakin itselläni oli mahdotonta sanoa mikä annoksista oli paras, kaikki olivat niin hyviä. Yleensä intialaisten ruokien kanssa ongelmallinen juomapuolikin onnistui ihan mukavasti, tosin siihen käytin omaa arviointiani, enkä ravintolan suosituksia. Alkuun kohtuullista gewurtzia Alsacesta, pidemmän päälle pinottia Kaliforniasta. Myös alkuun tilatut leipäset, niiden erilaiset maustekastikkeet ja ns. salaattipöytä olivat kaikki nappisuorituksia. Salaattipöytä koostui raaoista vihanneksista joita dipattiin suoraan hyvään mausteseokseen, äärimmäisen yksinkertaista ja todella hyvää.

Parin tunnin ruokanautiskelun jälkeen kuittasimme itsemme ulos ja totesimme paikan kympin arvoiseksi - tosin myös 240 puntaa maksaneeksi - kokemukseksi. Ehdottomasti suositeltava!

Lopuksi muutama kuvaotos eiliseltä, kuvat eivät välttämättä ole omasta kamerasta...

Mr. T.

Ei kommentteja: