torstai 16. huhtikuuta 2015

Bike-Fit, osa 2

Muutama päivä sitten kävin taas tutussa vakiokaupassani, eli Samin isännöimässä Mountain Bike Shopissa. Nyt käynti liittyi pyörän mitoituspalveluun, joka tällä kertaa tehtiin omaan maasturiini. Hieman yli vuosi sitten teetin saman mittauksen maantiepyörääni, ja siitä ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa.

Aiemman mittaussession perusteella uskon että myös maasturissa mittauksesta on hyötyä, ainakin mun tapauksessa moni juttu muuttui aika paljon. Esimerkiksi satulan etäisyys stongasta lyheni, stemmi sekä lyheni että sen nousukulma nousi reippaasti. Kaikki edelliset speksit oli tehty mutufiiliksellä pyörää ostaessa. Hyvin paljon aikaa käytettiin mun jalkoihin, klossien paikkoihin ja kenkien sopivuuteen. Pienillä hienosäädöillä saimme mun molemmat jalat likimain samanlaisiksi, ja polkeminen tuntui heti paljon paremmalta.

Molemmat säätösessiot on tehnyt asiaan pitkälle perehtynyt Aleksi Öhman, joka tuo tähän mittaukseen paljon omia ammattitason fysioterapiaan liittyviä näkökulmia. Esimerkiksi mun vakioselitys pitkästä selästä ja pitkistä käsistä, ja siitä syystä pitkästä stemmistä, ei mennyt kovin pitkään Aleksilla lävitse. Aika nopeasti hän näki mistä homma kiikastaa, ja mitä seuraavaksi pitää tehdä...

Mitään hyvää ei saa ilmaiseksi, mutta tässä kohtaa näen että saan rahoilleni paljon vastinetta. Aleksin tekemä Bike-Fit taitaa maksaa 215 euroa, tähän kuuluu noin kolme tuntia kestävä mittaus- ja säätösessio ja jälkisäädöt. Ainakin itse voin tätä mittauspalvelua suositella, ja vaikka se tehdään Specialized-liikkeessä ja heidän spekseillä, niin kaikki pyörämerkit kelpaavat. Sekä old-school Kleinit että Pivotit.  

Ei kommentteja: