torstai 31. joulukuuta 2015

Lontoon fine-dining intialaiset

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, tämä on yksi hyvä syy matkustaa Lontooseen. Nimittäin Michelin-tähdillä palkittuja intialaisia ravintoloita ei Euroopasta kovin montaa löydy, käsittääkseni ne kaikki ovat Lontoossa ja niitä taitaa siellä olla kolme kappaletta. Alla niistä kaksi.

Sekä Benares että Trishna ovat meille jo ennestään tuttuja, ja aika usein näissä mestoissa tulee otettua maistelumenu. Se kun on hyvä läpileikkaus siitä, mitä vastuullinen pääkokki osaa ja millainen hänen näkemyksensä on. Tuohon kun vielä liittää suositusviinit, niin pieleen ei voi mennä. Benares:ssa noudatimme tätä kaavaa, ja onneksi menu oli paljonkin vaihtunut sitten edelliskäynnin tammikuussa. Trishnassa sitä vastoin otimme kolme annosta listalta, ja valitsimme niihin talon suositusjuomat. Tämä siitä syystä, että jotenkin tuntui siltä, ettei jaksa kahtena päivänä peräkkäin nautiskella muutaman tunnin ruokailumaratonia.

Molemmista ravintoloista saa myös erinomaisia coctaileja, ja erityisesti Benaresin baari on upea. Sinne pääsee myös ilman pöytävarausta, ihan vain drinkkejä nautiskelemaan. Ja jos näitä kahta haluaa verrata, niin kyllähän Benares on näistä hienompi. Sekä hyvässä että pahassa. Molempien ruoka on suunnilleen samalla tasolla, eli erinomaista. Jossakin kohtaa Benares oli parempi, jossakin taas Trishna veti voiton. Palvelussa Benares on hienompi ja kohteliaampi, Trishna taas on rennompi. Samoin Trishna on melko selvästi halvempi. Viineissä ei ole epäilystäkään etteikö Benares olisi parempi, ja ainakin itselleni tämä myös merkkaa sen verran paljon, että loppuvertailussa Benares oli omissa papereissani se voittaja.

Mutta sitten niihin ruokakuviin. Jos muistan ruokalajit oikein, niin sitten ne on kirjoittu kuviin...


Crisby Soft Shell Crab, celeriac and Granny Smith Apple Slaw with Passion Fruit Sauce.

Rose and Pomegranate Marinated Turkey and Chicken Malai Tikka

Chargrilled Salmon, spiced Vermicelli, Crab Croquette and Moilee Sauce

Refreshment - Nimbu Pani Sorbet

Roasted Rump of English Lamb, Rogan Jus, Tandoori Lamb Cutlet and Dal Makhani


Same dish with special rice and naan breads

No picture for dessert, just drinks - 2014 Brachetto d'Aqui Contero, Italy


Sitten ollaan jo Trishnassa. Alkujuomana heidän versio Bloody Marystä, aivan erinomaista.

Alkuun vähän leipäsiä ja melkoisen tiukkoja maustekastikkeita.

Alkuruoka 1 - samosapiiraat.

Meidän toisen alkuruoka...

Väliruoka - ankkakebab. Oli muuten hyvää.

Väliruoka - kalaa kasviskastikkeessa. Kuulema tämäkin oli erinomaista.

Pääruoka - lammasmasala. Tämä oli kyllä hienoinen pettymys.

Pääruoka - mausteinen kanaruoka. Tämä oli parempaa kuin omani.

Ja jälkiruokalajina oli hyvät coctailit - itse ainakin tykkäsin

Ei kommentteja: