sunnuntai 16. elokuuta 2009

HCM 2009 - Via Dolorosa

HCM 2009 on sitten takana, ja nyt voisi taas sanoa ettei koskaan enään. Tai ainakin tuollaiset ajatukset tulevat mieleen, kun miettii eilisen päivän viimeisiä 12 kilometriä. Todellinen Via Dolorosa. Juoksuni sujui ekat 30 km ihan suunnitelmien mukaisesti, olin tuohon pisteeseen saakka jopa hivenen aikataulustani edellä, vaikka itse juoksun aikana kuumuus oli aika kova ja matkamittari näytti noin 50 m / 1 km liikaa, joten treenivauhti oli antanut hieman väärän kuvan omasta juoksuvauhdista.
Kolmenkympin jälkeen tulivat krampit, alkaen vasemmasta pohkeesta ja edeten järjestyksessä oikeaan reiteen, joten juokseminen oli melko hankalaa. Erityisesti ylämäet ja myös alamäet tuottivat vaikeuksia, ja kävelyksihän nuo krampit etenemisen pakottivat. Viimeiset 2 km Manskun reunamaa ja maaliin saakka vedin väkisin, tyyli ja askel vapaa, eikä enään kovin lennokas. Allaolevista statistiikkakuvista voi saada jotakin osviittaa matkasta ja rasituksesta:


HCM 2009 loppuaikani oli 4:07:31, ja tavoitteeni oli siis tuon 7 min 31 paremmalla puolella. No, maaliin pääsin ja huolto toimi erinomaisesti, joten kaiketi tuo oli suunnilleen tyydyttyvä suoritus. Positiivista oli myös se että kuumuudesta ja krampeista huolimatta aikani parani viime vuodesta 10 minuuttia, joten jos sitä kuitenkin vielä ensi vuonna...
Mr. T.

Ei kommentteja: