sunnuntai 22. elokuuta 2010

Mökkikuulumiset

Kesäloman viimeinen viikko meni vuokramökillä, jonka lokaatio oli tänä vuonna Vaskivedellä, noin 20 km Virroista etelään. Mökin valintaan vaikutti meidän perheen kesällä tapahtunut kasvu, eli mökille piti saada tuoda lemmikkieläimiä. Tämä muuten vaikuttaa hyvin paljon saatavilla oleviin vuokramökkeihin, ja tästä viisastuneesta aiomme ensi vuonna olla erittäin aikaisin varaamossa.

No, itse mökki oli oikein sopiva meille kolmelle, kaikki tarvittavat mukavuudet ja ei naapureita lainkaan. Lisäbonusta mökki sai uudesta lämpöpumpusta, joka näin kesäkuumalla toimi ilmastointilaitteena. Kahtena ensimmäisenä iltana laitteelle oli paljonkin käyttöä, ulkona lämpötilat pysyivät edelleen hellerajoilla. Loppuviikosta ilmat hivenen viilenivät, ja erityisesti aamuisin bongattiin ainoastaan +10 asteen lämpötiloja.

Meidän mielestä Vaskiveden parhaat harrastusmahdollisuudet liittyvät läheisiin kansallispuistoihin. Sekä Seitsemisen että Helvetinjärven kansallispuistoihin oli vain noin 50 km ajomatka, ja molempia voimme suositella. Erityisesti Seitseminen teki vaikutuksen maastopyörämahdollisuuksillaan, siellä vedettiin 18 km puhdasta ja hyvin merkittyä polkua, ja vastaan taisi tulla ainoastaan muutama vaeltaja. Helvetinjärvellä kävimme katsomassa tunnetun Helvetinkolun. Tällä reissulla oli myös mukana Söhveli, joka sai siis ensikosketuksen päivävaelluksille.

Meidän mökkielämään kuuluu myös hyvät ruoat ja pitkät ulkoillalliset ruokien ja juomien kanssa. Pimenevät ja kauniit syysillat antoivat tähän hienot mahdollisuudet, sadetta emme joutuneet kertaakaan pakenemaan, ja vähäiset ötökkämäärät pysyivät kurissa maltillisella määrällä tuttua Offia.

Ohessa muutama kuvaotos onnistuneelta mökkilomalta. Söhvelillä on tietysti oma bloginsa, jossa lisää kuvia hänelle tärkeistä tapahtumista.Seitsemisen Kansallispuiston kartta (Kovero), täältä matka jatkui...Pitkospuita pitkin kohti Luontokeskusta. Tässä ajaja vielä pystyssä ja pitkospuilla.Hyvin harvinainen kuva, eli välillä joutui tätäkin pyörää vähän työntämään.Helvetistä itään. Kotiteollisuuden albumin nimi, ja myös reitin nimi Helvetinjärven kansallispuistossa.Helvetinkolu. Kuvaaja ei saanut lupaa mennä aivan reunalle, joten jyrkkyys ei tästä selviä.Ruokanautintoja. Kuvassa itsetehtyä saksanpähkinäpestoa, pitkään marinoitua broileria ja pastaa. Hyvää oli.Meidän perheen naiset mökin laiturilla, hienossa ilta-auringossa.Jälkiruokajuomaa ja tunnelmaa.Joskus aamut voidaan myös aloittaa hitaasti nautiskellen...


 

Ei kommentteja: