sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen

Pääsiäinen on sujunut rentoilun ja perheen parissa. Ei lainkaan huonoa. Perjantaina tein pitkän kaavan mukaan ruokaa, ja sama on edessä tänään sunnuntaina. Muutama päivä sitten menu koostui osittain tutuista, osittain uusista sekä osittain pöllityistä ideoista. Suurimmalta osalta kokonaisuus onnistui hienosti, mutta kokki ei ollut aivan tyytyväinen väliruokana tarjotun fenkolirisoton rakenteeseen. Risotto oli hieman liian kuivaa omaan makuuni, mutta sen maku oli kyllä aivan mainio. Voimakkaasti fenkolilta ja sitruunalta maistuva kokonaisuus toimi italialaisen Lahn Sauvignon kanssa oikein upeasti. Ennen tuota tarjosin kevään ekat parsat, tällä kertaa voin ja parmesaanin kanssa pannun kautta pyöräytettynä. Njam.

Pääruokana oli tietysti karitsaa. Onneksi tuoretta ja kotimaista karitsaa saa hyvistä ruokakaupoista, joten ei ole mitään syytä tarttua pakasteeseen, joka on alunperin toiselta puolelta maailmaa. Maustoin ulkofileet suolalla, pippurilla sekä salvialla. Pinnat nopsasti pannulla, ja sitten lopuksi uuniin. 120 astetta, ja sitten kun sisälämpötila oli toivottu, niin lihat pois uunista. Pieni vetäytyminen ja pöytään. Karitsan kanssa tarjoiltiin haudutettuja shalottisipuleita ja siitakesieniä, sekä paistetusta pekonista, yrteistä ja rosamunda-perunasta tehtyä kakkua. Kokonaisuus toimi aivan erinomaisesti, ja myös viini rokkasi hyvin yhteen. Australialaisen Nugan Estate Durif:in hillomaisen kypsä hedelmäisyys sopi erinomaisesti yhteen karitsan, pekonin savuisuuden ja sienien tuoman metsäisyyden kanssa. Aivan mahtava viini tälläiselle ruoalle.

Jälkiruokana oli marenkikakkua, jonka Mrs. T teki jo aamulla. Kakku on aivan mahtavaa, mutta onhan siinä duuniakin. Vaikka itse en ole marenkijälkkäreiden suurin ystävä, niin tässä kakussa marengin sitkos ja makeus, passionhedelmän ja luomusitruunan raikkaus toimivat hyvin yhteen.    

Tänään sunnuntaina toinen menu, mutta eiköhän laatu pysy samalla tasolla.

Lopuksi muutama kuvaotos perjantailta.
Ei kommentteja: