sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Grillikauden avaus

Kun kerran muutettiin kerrostalosta omalla pihalla varustettuun paritaloon, niin pitihän sitä myös grilli hankkia. Ja koska halusin kunnon vehkeet heti alusta pitäen, sekä suhtaudun ruoanlaittoon melko vakavamielisesti, niin eihän grillin valinnassa ollut kuin yksi vaihtoehto - Weber brikettigrilli.

Tietenkään briketti- tai hiiligrilli ei ole mikään nopeutta arvostavan kokin ruoanvalmistusväline, mutta mielestäni ruoan laitossa ei muutenkaan saisi koskaan olla kiire. Tästä syystä brikettigrilli sopii erinomaisesti mukaviin lauantai-iltapäiviin ja melko hitaasti valmistuvaan ruokaan, jossa on sitten erinomainen hiiligrillin tuoma lisämaku.

Ensimmäinen testaus oli hyvin yksinkertainen. Brikettien sytytys mainiosti toimivalla piippusytyttimellä ja sitten vain odoteltiin 30-40 minuuttia niiden valmistumista. Tämän jälkeen niiden kaataminen grillausalustalle ja näin grilli oli valmis ruoanlaittoon. Sitten vaan sopivia ruokia kuvun alle kypsymään, tietenkin kypsymisajan sanelemassa järjestyksessä. Homma oli hyvin helppoa, pari kertaa kääntelin eri aineksia ja ruoka oli valmista noin 15 minuutissa.

Tämä ruoanvalmistusmenetelmä tulee tulevana kesänä olemaan useamman kerran käytössä.

Eka kerta. Sytytyspalat toimivat erinomaisesti.

Ei savua ilman tulta.

Kohta alkaa olla valmista.

Grillausvalmiit briketit grilliin

Vain ruoka puuttuu.

Grillausaika 5 min, kohtapuoliin valmista.

Lämpötila nousi helposti 175-200 asteen välille.

Ei kommentteja: