lauantai 25. elokuuta 2012

Tahko MTB

Loman loppupäivät olemme viettäneet täällä tutuissa Tahkon maisemissa. Näin elokuun loppupuolella paikan vireystila ei ole parhaimmillaan, mutta sehän ei meitä haittaa. Tietyt palvelut pelaavat, ja se riittää meille.

Maastosessiot päätimme klassiseen MTB 25 kierrokseen, joka alkua lukuunottamatta perustui Annelle hyvin tuttuun Tahko MTB 25 kisareittiin. Aluksi asvalttia, sitten kohti Nipasenmäkeä, jossa yli 1,5 km nousu kohti Tarpisenmäkeä. Tämä huoltopiste on kaikille Tahkon kisoja kiertäneelle hyvin tuttu. Siitä sitten puhdasta singleträkkiä kohti Korkea-ahon laavua. Myös tämä yli 10 km pätkä on useimmille meistä hyvin tuttu. Laavun jälkeiset hakkuualueet olivat hieman muuttaneet loppureittiä, mutta ei sitä meidän omaa...
Meidän oma El Clasico, eli El Grande ja 2,6 km teknistä nousua olivat edelleen paikallaan. Itse ajoin sen ylös yhdellä jalkautumisella, joka johtui omasta ajovirheestä, mutta muuten tuo klassikkonousu sujui yllättävän helposti. Paljon kovemmille jouduin reitin parissa muussa nousussa. Alas ajoimme klassiseen Tahko MTB tyyliin vanhaa reittiä myöten, eli heti istumahissistä vasemmalle ja alas.

Hyvillä fiiliksillä oli mukava päättää tämän lomareissun Tahko-osuus läheiselle Ukko-hotellin terassille. Kuvia ei juuri ajomatkalla tullut otettua, mutta tämä yksi bongattu opaste kertokoon MTB-reittien alkujuurista täällä Tahkolla. Loppukuvat ovat fiilistelykuvia mökin terassilta.

Tästähän se reitti on aina mennyt.
Yksinkertainen juusolautanen a´la Tahko.

Tuuleton ilta, ei hyttysiä ja hyvä tunnelma.

Sohvin ilouutisia piti juhlistaa lasillisella kuplaa. Kaikki saivat osansa tästä ilosta.

Ei kommentteja: