sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kesän lopetus

Kesäkausi voidaan laittaa pakettiin, ja täten myös aloittaa syksyn kunnollisuuskausi. Kesän paketointiin kuului torstainen grillaussessio, ja sen jatkumona hieman lisää ruoanlaittoa perjantaina. Erityisesti torstaina oli upea sää grillaukseen, joten mikäs sitä oli tehdä koko menu ulkona Weberin hiiliominaisuuksia hyödyntäen. Päivän grillauslistalla oli tarjolla seuraavaa: aasialaisesti marinoituja kasviksia, poron sisäfilettä sekä lopuksi marinoitua ananasta.

Valmistelutöissä meni tietysti aikaa, koska tuo brikettigrilli ei ole niitä nopeimpia ruoantekovälineitä, mutta yleensä se takaa maukkaan lopputuloksen. Niin nytkin, kaikki ruokalajit onnistuivat melkoisen hyvin, oma sisäfileeni olisi saanut olla hieman raaempi, mutta Anne kyllä tykkäsi omastaan. Kasvikset olivat kautta linjan erinomaisia, samoin iltamyöhällä nautittu chilimarinoitu ananas. Juomapuolikin onnistui mukavasti, oma suosikkini oli alkuruoan aikana nautittu amerikkalainen Kung Fu Girl Riesling, mutta vaimo taisi vaikuttua eniten jälkiherkkuna nautitusta pikkuisesta makeasta herkusta Ranskan Alsacesta.

Perjantaina tein sitten yleisön vaatimuksesta itämaisittain maustettuja lihapullia lampaan paistista. Niiden kanssa nautittiin edellisen päivän kasviksia, ja feta-oliivi-kermaviili kastiketta. Ja hyväähän tuostakin tuli, noita pullia tuli sen verran paljon että niitä on riittänyt vielä viikonlopulle.

Lopuksi fiilistelykuvat, joiden myötä kesä 2012 voidaan laittaa kansiin.

Kokin avausjuoma. Tällä kertaa Manchesterin aarretta.

Kasvisten grillaamista.

Nopeasti ne tuossa tulivat.

Kung Fu Girl toimi hienosti hieman makeiden grillikasvisten kanssa.

Pääruoka. Poron liha on yllättävän mietoa, mutta ehdottomasti hyvän makuista.

Tunnelmakuva ruokailun välillä.

Jälkiruokaviini. Hieno.

Vaahterasiirappi puuttui, mutta muuten onnistunut jälkkäri.

Perjantain ronskimpaa ruokaa. Maustepullat juuri uunista ulostulleina.

Ehdottoman maittavaa tämäkin.

Ei kommentteja: