sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Safkaa

Ruokakirjoituksia ei ole vähään aikaan tullut tänne laitettua, joten tässä yksi, uudehkon ruokakirjan innoittamana. Gullichsenin julkkispariskunnan kirjoittama ruokakirja Safkaa sisältää mutkattomia ohjeita, joista eilen lauantai-illan kunniaksi testikokkasin avokadopastan. Melko yksinkertaisista aineksista koostuva annos oli nopea ja helppo tehdä, ainut vaatimus on hyvät raaka-aineet, erityisesti syömäkypsät avokadot. Kastikkeeseen sekoitetaan kaikki ainekset sellaisenaan hyvin pilkoittuina ja raastettuina, keitetään pasta al-denteksi, sekoitetaan molemmat yhteen ja aletaan syömään. Hyvää ja helppoa.

Viiniksi valikoitui hivenen yllättävä amerikantuonti, nimittäin Sineann Gewurztraminer 2011 Oreganolaiselta Resonance Vineyardilta. Viini ei ollut tuoksultaan niin jymäkkä kuin gewurzit yleensä tuppaavat olemaan, samoin makumaailmaltaan se ei ollut lainkaan makea, mikä ainakin itseäni miellytti. Viini toimi hyvin avokadoa, chilia, valkosipulia sekä juustoraastetta sisältäneen pastakastikkeen kanssa, joten yhdistelmä tuotti mukavan makuelämyksen. Pullon bonuksena hieman erikoinen korkkirakennelma, en aiemmin ollut sellaiseen viinipullossa törmännyt.   

Lopuksi kuvaotoksia eiliseltä, ennen ruokailua ja sen aikana.

Viini ja opaskirja. Kuvaan pääsivät myös meidän uudet tyylinaulakot :-)

Avokadoa, chiliä sekä valkosipulia.

Kaikki kulhoon, päälle riittävästi juustoraastetta, mausteita, limeä sekä oliiviöljyä.

Kaikki sekaisin ja kastike on siinä.

Vain ruoka puuttuu.

Testiyksilö, joka sai hyväksynnän molemmilta.

Ruoka ja juoma, njam.

Ei kommentteja: