sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Putro Tavastialla

Samuli Putron elokuussa ilmestyneen kolmannen soololevyn Tavalliset hautajaiset kunniaksi mekin kävimme tsekkaamassa miehen livekunnon Tavalla. Itse levy on tavallaan paluu sähköiseen bändisoitantoon, ja levyllä soittavatkin useat eri bändeistä tutut ammattilaiset. Levy on kotona ollut aika aktiivisessa soitossa, ja luonnollisesti yksi eri radioasemien soitetuimmista kappaleista Olet puolisoni nyt voitaneen jo nyt sisällyttää suomirockin klassikolistalle. Tokihan biisi on hyvin kaunis ja koskettava, mutta onneksi levyltä löytyy muitakin helmiä. Oma suosikkini on levyn päätöskappale Nukkaa Pietarin, joka kuultiin myös eilisellä keikalla normisetin viimeisenä biisinä. Hienosti se toimi livenäkin, kuten kaikki muutkin kappaleet. Bändi soitti tarkasti ja ilman mitään kikkailuja. Joku oli varmaan Putrolle kertonut että huonoja välispiikkejä kannattaa välttää, ja mieshän oli ottanut vinkistä opiksi.

Encorena kuultiin muutamia kappaleita edellisiltä levyiltä, nyt tietenkin huomattavan sähköisinä versioina. Loppuunmyyty Tavastia diggasi selvästi, ja niin taisi Putrokin bändeineen tehdä. Lisäbonusta voidaan aina antaa järkevästä aloitusajasta, keikka alkoi hieman klo 21:n jälkeen.

Kaikenkaikkiaan hyvä keikka, ja matskua Putrolla on hyvää livesettiä varten. Enään ei tullut niin ikävä vanhoja ja legendaarisia Kahvilan aikoja ja keikkoja.


Mr. T.

Ei kommentteja: