torstai 31. tammikuuta 2013

Montafon, osa II

No niin, nyt on viisi hiihtopäivää täällä Itävallan Montafonissa takana, joten nyt on hiihtotaustaa sen verran takana, että analyysiä alueesta voin tehdä.

Itse Montafonin alue koostuu muutamasta erillisestä hiihtoalueesta, joista toiset ovat saavutettavissa hiihtäen, ja toiset taas vaativat bussimatkailua. Fyysisesti Montafon sijaitsee aivan Itävallan länsireunalla, ja täältä on hyvin lyhyt matka Sveitsiin. Alueen vieressä, tosin vuorien toisella puolella, sijaitsevat tunnetut hiihtokeskukset kuten St. Anton ja Ischgl.

Montafon sopii parhaiten kovavauhtista rinnehiihtoa hamuaville. Primääristi rinteiden profiili on jyrkähkö, ja täällä usein siniseksi merkattu rinne voi olla aika jyrkkä. Punaisista tai mustista puhumattakaan. Samoin rinteiden leveys miellyttää useimpia, eli tietyllä alueellä on todella leveitä ja profiililtaan vaihtelevia punaisia rinteitä.

No, mitä hittoa me offarilaskua diggailevat täällä sitten tehdään ?
Valitettavan huono lumitilanne on pakottanut meidätkin rinteeseen, joten tästä syystä me täällä rinteitä enemmän tai vähemmän innostuneena kiertelemme. Toinen syy on se, että täällä karttaan merkatut Ski-Routet ovat olleet hyvin jyrkkiä, ja pääsääntöisesti omien suksitaitojen ulkopuolella. Onneksi mukani on ollut mitään pelkäämätön burtonlady, joka nuo ski-routet on hoidellut ilman ongelmia.

Huomenna on vielä uusi hiihtopäivä edessä, ja toivottavasti löydämme jotakin järkevää meininkiä. Pari hyvää routea me toki tiedämme, mutta jos vaikka jotakin uutta ja kiinnostavaa löytyisi. Toivotaan niin.

Ei kommentteja: