sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Thaimaalaista ruokaa

Me molemmat, jotka tunnetusti diggaamme vahvoja etnisiä ruokia esim. intiasta tai thaimaasta, emme ole koskaan matkustaneet kumpaankaan noista maista. Primäärisyyt tähän löytyvät suoraan täältä kotoa, ei siitä sen enempää, joten siirrytään paremmin tämän blogauksen aiheeseen.

Lauantai-illan kunniaksi tein thaimaalaista kana-kookoscurryä, jota syötiin maustetun basmatariisin ja korianteri-limettirain kanssa. Aika nopeasti tuo kokonaisuus valmistui, ja ainakin meille molemmille ruoka myös maistui. Kokonaisuutena ruoka oli aloitushetkestä noin 45 min kuluttua ruokapöydässä, jota siis voidaan pitää melko nopeana suoritteena. Toki muutaman kanan rintafileen paloittelu ja marinointi aloitettiin parisen tuntia aiemmin, joten todellisuudessa tähän ruokaan taisi mennä aikaa se hieman vajaa tunti. Mutta kyllä kannatti, ja ohessa muutama puhelimella otettu värikuva ruoanlaiton vaiheista ja valmiista tuotoksista.

Nämä helpot ohjeet ovat tarvittaessa saatavilla, tai sitten googlaamalla omat versiot peliin.

Ensimmäinen työvaihe, kamat esiin ja töihin.

Toinen vaihe, vihannekset on jo pilkottu ja sitruunankuori raastettu.

Maustettu basmatiriisi on jo valmista.

Samoin tuoreella korianterilla maustettu kookos-kanacurry.
 

Ei kommentteja: