maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kuukauden viinivinkki

Kuten edellisessä kirjoituksessa kerroin, niin maaliskuussa viinilaseissa väreilee luomuviinit. Toinen viineistä on Alkon uutuus helmikuulta, toinen taas on jo pidempään löytynyt monopolin hyllyiltä.

Itävaltalainen uutuusviini Hager Matthias Riesling Kamptal Terrassen 2011 irtoaa Alkosta 17 euron hintaan. Toiset voivat pitää hintaa valkoviinille jo melko korkeana, mutta mielestäni tämä investointi kannattaa. Tällöin tietenkin pitää tykätä tyylipuhtaasta Riesling-maailmasta, sekä tuoksun että maun suhteen. Hieno hedelmäisyys, tuoksussa ainakin päärynää ja persikkaa. Kuivasta mausta löytyy lisäksi vihreää omenaa, ja maku seuraa tuoksua. Tuntuva hapokkuus kantaa viiniä pitkään, ja antaa tälle hyvän jälkivaikutelman. Toimii ainakin aperitiivinä ja tietysti selkeämakuisten kalaruokien kanssa.

Toinen vinkkiviini on sitten punaista laatua Argentiinasta. Domaine Bousquet Reserva Malbec 2011 täyttää EU:n uusimmat luomuviljelykriteerit, joten vihreä lehtilogo on ihan oikeutettu. Kyseessä on melko täyteläinen viini, jonka tuoksussa on sekä mustaherukkaa että karhunvatukkaa. Maun esivaikutelma on lähes makean hedelmäinen. Onneksi pehmeät tanniinit tulevat pian mukaan kuvaan, ja ryhdittävät viiniä selkeästi. Täten lopputulokseksi tulee tiivis ja hyvä viini, jossa on mukavan aromikas jälkimaku. Karitsan ulkofileiden kanssa tätä on ainakin mielihyvällä nautittu, ja voipi olla että pari pulloa on mennyt joissain muissa sessioissa, onneksi koskaan ei tätäkään viiniä ole tarvinnut lavuaariin kaataa.Ei kommentteja: