Ansaittua kesälomaa odotellessa päätin kokata kesäisen kasvispaellan. Siitä tuli sen verran hyvää, että mahdollisesti joudun tekemään sitä lomalla uudestaan. Ruokana paella on todella helppo tehdä, ei tarvita muuta kuin pilkkoa kasvikset ja kypsentää ne oikeassa järjestyksessä. Omassa versiossa maun kannalta tärkeimmässä roolissa oli sahramin käyttö. Toki pussillinen sahramia maksaa jotakin ja suunnilleen saman värin saa kurkumaa käyttämällä, mutta maku- ja tuoksumaailma on aivan toinen. Joten suositan sahramia.
Tarkkaa reseptiä en ajatellut tähän laittaa, sen saa multa pyydettäessä, mutta helppoa hommaa tämä kyllä oli. Kokkauksen ja myös ruokailun aikana nautittiin roseeviiniä, ihan tietoisesti. Itse en ole kova roseeviinien ystävä, tiedän että laadukkaita roseeviinejä maailmasta löytyy, mutta itse en ole sellaisia Alkon valikoimasta löytänyt. Mutta kohtuullista roseelaatua saimme kuitenkin laseihimme, ja viininä se sopi oikein hyvin kasvispaellan kaveriksi.
Ohessa muutama kuvaotos tekemisestä ja tietysti myös lopputuloksen nauttimisesta.
|
Paellan pohjasetti valmiina. |
|
Samaa settiä, mukana kokkausjuoma. |
|
Loppuvaihe lähestyy, nyt mukana tuoreet herneet. |
|
Ja ihan lopuksi loput kasvikset. |
|
Valmis. Ei muuta kuin lautasia alle. |
|
Valmista ja hyvää kasvispaellaa. Njam. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti