maanantai 13. lokakuuta 2014

Tallissa tapahtuu, osa III

Kuten aiemmin tuli jo mainittua, niin ohessa hieman lisämateriaalia uudesta Wahoo Kickr trainerista. Järjestelmä toimii siis täysin langattomasti, erilaisten appsien ja sovellusten kanssa. Näitä sovelluksia löytyy netistä vaikka kuinka paljon, osa niistä on maksuttomia ja osa maksullisia. Wahoo Kickr tukee yleisimpiä tiedonsiirtoprotokollia, eli ANT+ ja BlueTooth Smartia, joiden avulla trainerin statistiikka saadaan padille, puhelimeen, tietokoneelle tai vaikkapa Garminin Edge-sarjan laitteisiin.

Alkuun pääsee Wahoon omilla ja ilmaisilla appseilla, joiden nimet ovat Wahoo Utility ja Wahoo Fitness. Nämä molemmat löytyvät App Storesta. Fitness-appsilla treenataan, ja Utilityllä tehdään perusasetukset kommunikointia ajatellen. Itse kuitenkin halusin enemmän, ja halusin kommunikoinnin onnistuvan myös Windows-tietokoneelle, sillä padissa ei kyllä riitä tallennustilaa useille treenausvideoille. Kommunikointi oli helppo järjestää, hankin Suunnon ANT+ ministickin, joka siis laitetaan Winkkarin usb-porttiin ja kommunikointi trainerin kanssa onnistuu hienosti. Tämän lisäksi hankin maksullisen PerfPro Studio softan ja siihen 18 treenivideota. Nyt setti on enään treenausta vaille valmis.

Ja ennen kuvaotoksia, niin tänään vaihdoin vaihdoin traineriin pyörän. Colgano irti ja Spessu kiinni, yhteensä tähän meni korkeintaan viisi minuuttia. Samaan traineriin voi laittaa kiinni myös maasturit, mutta tuota asennusta en vielä ole kokeillut.

Ohessa muutamia kuvaotoksia siitä, mitä seuraavina kuukausina tallissa tulee tapahtumaan. Laadukkaat kuvat on otettu puhelimella suoraan oheislaitteiden näytöistä, pahoittelut laadusta, mutta tärkeintä lienee ymmärrys mitä kuvassa tapahtuu...

Profiili tehty, samoin kytkentä traineriin. Ei muuta kuin ajamaan.


Peruspyöritystä. Hyvin näyttää toimivan. Sykevyö ei ollut päällä.

Pieni varoituksen sana. Tulevat treenit tulevat olemaan kovia.

Treenivideoiden takana on jenkkifirma nimeltään Sufferfest. Netistä löytyy.
Nyt pitää jo polkea, kadenssi 95, hopi hopi!


Traineriin voidaan liittää myös maasturi, ja tehdä sillä treenejä...

Hoplaa, en ole ihan varma kuinka tämä tulisi tuolla trainerilla tehdä...

Välillä palautellaan alamäkeen.


Tiukempaa maantieajoa. Kadenssi korkea, samoin ylämäkeä riittää...
Ja vaikka rasite on korkealla, niin joskus pitää vielä yrittää iskeä tai vastata iskuun...Entäpä haastava talvipyöräily ja kisaaminen ?

Asenne pitää olla kohdallaan!


Ja joskus pito voi olla aika heikko...


Mutaa ja vielä kerran mutaa. Onneksi treenaan sisällä!


Ei kommentteja: