sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Sisätreenaus

Uuden sisätrainerin myötä sisätreenaus on saanut paljon uusia mahdollisuuksia. Tai jos tarkkoja ollaan, niin itse traineri ei niitä juurikaan tuonut, vaan sen myötä tulleet mahdollisuudet käyttää erilaisia softia ja appseja. Suurin innovaatio edelliseen Eliteen verrattuna on Wahoon tuki sekä ANT+ että Bluetooth Smart protokollille.

Käytännössä tämä tarkoittaa rajoittamattomia mahdollisuuksia eri harjoitteluohjelmille. Uudet Apple-laitteet tukevat suoraan tuota Bluetooth Smarttia, joten niihin on helppo hankkia jokin treeniappsi, ja kontrolloida Wahoo-traineria vaikka puhelimella tai padilla. Mulla on tuota tarkoitusta varten Wahoon omat Segments ja Fitness appsit hankittuina. Ja hyvin ne toimivat, varsinkin tuota Fitness-appsia tulee käytettyä aika paljon. Se on simppeli, mutta kuitenkin riittävän monipuolinen.

Toinen vaihtoehto on sitten käyttää ANT+ protokollaa tiedon siirtoon trainerin ja ohjelmien välillä. Itselläni on käytössä Garminin vermeet sykettä ja polkuvoimaa mittaamassa, ja Garmin puhuu tietysti ANT+ kielellä. Tämän lisäksi olen Windows-koneeseen ostanut pari eri treenisoftaa. Yksi niistä on Trainer Road niminen. Tämä ohjelma sisältää hyvin paljon erilaisia treeniohjelmia, joista alla muutama kuva. Lisäksi jos kiinnostaa katsoa ja polkea videolla olevia kisaajia vastaan, niin sitten tuohon ohjelmaan voi erillisiä treenivideoita hankkia. Itse ostin nipun SufferFestin treenivideoita, ja nuohan ovat maineeltaan aivan legendaarisia. Ja tietysti vaativia. Jos noita lähtee polkemaan, kuten niiden tarkoitus on, niin silloin treeni ei millään pysy PK-tasolla, joten malttia pitää olla mukana.

Okei, palataan takaisin tuohon TrainerRoad-ohjelmaan, ja mun edelliseen sisätreeniin sen kanssa. Kyseessä oli melko pitkä treeni, lämmittelyineen ja jäähdyttelyineen 92 minuuttia, mutta hyvin tuon jaksoi vetää. Ja motivaatio suorituksen suorittamiseen ohjelman haluamalla tavalla pysyi korkealla koko treenin ajan, ja tämä näkyy myös oheisissa kuvissa. Kuvat on otettu padilla, treenin ollessa päällä eli samanaikaisesti polkien, eli hieman epätarkkuuksia noissa kuvissa näkyy, mutta eiköhän treenin juju noista selviä...

Ensin asetukset kuntoon, ja sitten treenaamaan.

Päivän treeni, muutama tiukka paikka edessä...

Vielä iisiä menoa...

No niin, 200 wattia tehoa ja sykkeet nousussa...

270 wattia tehoa, sprintti menossa. Sykkeet vielä jäljessä.

Sama sprintti 15 sekuntia myöhemmin, vielä lisää tehoa ja sykkeet edelleen nousussa...

Välillä rauhallisempaa palauttelua...

Vika sprintti takana, loppujäähdyttelyä vailla.

No niin, treeni tehty ja positiivinen palauteteksti ruudulla.

Jos tarkkoja analyysejä treenistä haluaa, niin sekin onnistuu.

Ei kommentteja: