sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Sappee MTB - kisaraportti

Syöte MTB teki tänä vuonna paluun MTB-kisakartalle, ja kyllähän se piti käydä tsekkaamassa. Päätin ajaa 38 kilsan kisamatkan, sillä epäilin että palautumiseni TdH:sta ei vielä olisi ihan kohdallaan. Tätä päätöstä kiittelin kisan aikana, sillä uusi reitti oli keskiosaltaan melkoisen tekninen, ja oma eteneminen kapealla, juurakkoisella ja kivisellä, singletrackillä oli melkoisen hidasta. Tämä osuus oli teknisesti ihan Tahkon tai Syötteen MTB-kisojen tasoista, ja bonuksena oli vielä kosteudesta johtunut liukkaus. Joten se siitä järjestäjän mainostuksesta, että reitti sopii myös aloittelijoille...

Garminin kertoma raportti, jonka voi käydä tsekkaamasta täältä, kertoi tuon osuuden pituudeksi 10 kilometriä. Tuohon pätkään mahtui osaltani useita työntöpätkiä, ja ajamisen rytmi oli ajoittain todella kadoksissa. Samoin tuohon sektoriin osui osaltani yksi surkuhupaisa bunnyhop, jossa eturengas meni kyllä ihan oikein puun ylitse, mutta takarengas jäi vajaaksi, ja kun puun runko oli sikaliukas, niin kaikki voi arvata miten siinä pyörälle ja kuskille kävi. Onneksi tuossa kohtaa ei ollut yhtään katsojaa, tai toista kuskia perässä...

Ennen tuota osuutta vauhti oli oikein hyvä, ja tuohon osuuteen kuuluivat myös matkan suurimmat alamäet, jossakin mäessä taisin kellottaa lähemmäksi 50 km/h, joten meininki oli kyllä kohdallaan. Hieman ennen puoltaväliä laskeskelin että 2:30:00 voisi olla mahdollinen loppuaika, mutta valitettavasti oma puutteellinen ajotaito märässä juurikossa/kivikossa pudotti lopullista aikaani.

Reitin loppupuolen 10 km kulkivat taas hyvin, enimmäkseen reitti oli kuivempaa kangaspolkua ja metsäautoteitä, joten niissä pääsi hyvin ajamaan. Samoin viimeisen kahden kilometrin nousumetrit olivat mun vahvinta osuutta, muutama selkä siinä tuli napsittua. Tuossa kohtaa reittiä polkuvoimasta oli paljon hyötyä, ja yllättävän paljon sitä vielä tuossa vaiheessa löytyi. Vikat loppunousut olivat myös kisassa eka kerta, kun käytin edessä pienempää mummoratasta, muuten poljeskelin isommalla.

Maaliin saavuin ajassa 2:52:00, joka oli ihan kohtuullinen suoritus. Sillä irtosi 13. sija kaikista kisaan startanneista kuskeista, joita oli lopulta 85. Kaksi minuuttia jos olisi kyennyt parantamaan, niin olisin ollut Top-10 sakissa, tuo olisi ollut aika helposti tehtävissä. Top-5 listalle pääsyyn olisi vaadittu jo 15 minuuttia parempi aika, siihen en oikein usko. Saatika voittoon, johon olisi vaadittu 32 minuuttia parempi aika. Myös yksi nainen ehti maaliin ennen mua, ja kohtuullisen selvästi. Taisi olla se aika kova menijä, jonka kanssa poljettiin matkan eka puolisko. Juurakko-osuudella hän sitten mut pudotti, kaikki kunnia hänelle.

Lopputulos oli kuitenkin sen verran hyvä, että positiivinen maku kisasta jäi. Reitti oli ihan hyvä, vaikkakaan enhän mä noista märistä juurista ja kivistä tykkää. Jos olisi ollut kuivaa, niin myös oma menoni olisi niiden osalta ollut toisenlaista, ehkä.

Tähän kisaan on hyvä lopettaa kisakausi tältä vuodelta. Nyt vähän huilataan tehokkaan pyöräilyn osalta, ja sen jälkeen aloitetaan treenaus tulevaa kautta varten. Vuoden 2016 tavoitteet eivät vielä ole kaikilta osilta selviä, mutta tiettyjä juttuja on jo laitettu ylös.

Ohessa vielä muutama graafi mittarista. Noista näkee että ainakin rasitus on ollut kohdallaan...

Reitin korkeusgraafi. Muutama jämäkkä nousu tuonne kyllä mahtui...

Vauhtia piisasi, ainakin joskus.

Sykkeet olivat kyllä korkealla. Punaisella mentiin yli puolet ajasta.

Ei kommentteja: