sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Ask

Pitkästä aikaan ulkona syömässä. Ja vähän fiinimmin tällä kertaa. Krunikassa sijaitseva Ravintola Ask oli ollut todo-listallani jo pitkään, ja lopulta pääsimme tänne. Tästä kuuluu iso kiitos turkulaisille ystävillemme, jotka illan organisoivat.

Ask on nykyään tähtitason ravintola, ja epäilemättä tähti on ansaittu. Tätä tukee meidän kokemamme illallinen. Yksi menu ja siihen sovitut viinit, konsepti on hyvin selkeä. Virallisesti menussa taisi olla kahdeksan annosta, mutta meidän laskuopin mukaan annoksia taisi tulla pöytään viisitoista. Kaikki toki pieniä, mutta aivan superhyviä ja hyvin kauniita. Tähän kun vielä laitettiin jokaiselle annokselle sopiva viini, niin olihan kokonaisuus melko mykistävä. Aikaa kokonaisuuden nauttimiseen meni liki viisi tuntia, ja illallisen jälkeen ei todellakaan tehnyt mieli enään minnekään.

Ask:in kokonaisuus oli todella hyvä, joten kyllä ravintolaa voi huoletta suositella. Ehdottomasti kannattaa ottaa suositusviinipaketti menun kylkeen, sillä viinit olivat todella hyviä, jopa yksi alkuviini pääsi meidän laseihin. Ask kuuluu Suomen terävimpään kärkeen, samassa kateogoriassa taitaa olla ainoastaan Olo ja Turun Kaskis. Näistä tuo Turun helmi on vielä kokematta, sinne kun on aika vaikea saada pöytää...

Ask pääsi myös White Guiden juuri julkistetulle listalle Pohjoismaiden parhaista ravintoloista. Sijoitus taisi olla 57., ja sen edellä oli Suomesta vain Olo. Itse en osaa noita kahta paremmuusjärjestykseen laittaa, molemmat ovat erinomaisia.

Ai niin, ne annoskuvat. Niitähän piisaa, joten tässä hienoja makuelämyksiä kuvien muodossa:

Keittiö sanoo moi, osa 1.

Lisää keittiötervehdyksiä.

Ja  vielä lisää, eihän tässä päästä menun kimppuun lainkaan...

Viimeinen keittiötervehdys.

Alkuruoka numero 1

Alkuruoka numero 2

Lisää alkuruokia. Tätä oli hieman modattu meidän ruokarajoitteiden takia.

Ja vielä kerran alkuruokaa.

Sitten pääruokaa eli kuhaa. Taivaallisen makuista.

Toinen pääruoka, muistaakseni hirveä ja maa-artisokkaa. Oliko hyvää. No oli.

Viimeinen pääruoka,

Jälkkäriosastoa, homejuustoa ja viikunaa.

Lisää jälkiruokia.

Ja vielä lisää.

Viimeinen jälkkäri, tämän jälkeen oli tiedossa se ikävämpi hetki, eli laskun maksaminen...

1 kommentti:

JuTo kirjoitti...

Tämän kirjoituksen voi kyllä allekirjoittaa.
Ainoa asia, josta olen eri mieltä on tuo toinen pääruoka.
Minä arvioisin sen hirven sijaan peuran sisäfileeksi.