Viimeaikoina olen taas innostunut kokkailemaan Lähi-idän makuja Libanonista. Olin aikoinaan todella paljon kallellaan kyseisen maan makumaailmaan, mutta sitten kuvioihin tuli Intia ja joku muu samalla alkukirjaimella alkava maa. Mutta kaikki viimeiset pidemmät kokkaukset ovat perustuneet Libanonin makuihin, ja hyvää settiä on keittiöstä pöytään siirtynyt.
Viimeisin keittiöproggis sisälsi seuraavia ruokia, kaikki tietysti Libanonista tai sen maan twistillä tehtyinä:
* Tahinidippiä valkosipulilla
* Tsatsikidippiä valkosipulilla
* Vihreitä papuja, sipulia ja chiliä
* Tabouleh-salaattia
* Mausteisia kana- ja lammaspaloja
* Paistettua halloumijuustoa
* Hashweh-paistosta lampaasta
Muutama tunti keittiössä, ja kaikki ylläoleva oli valmista. Nautinnon kruunasi hyvät juomavalinnat. Tällä kertaa jätin Libanonin tunnetuimman viinitalon eli Chateau Ksaran viinit viinikaappiin, ja laseihin kaatuikin laatujuomia sekä Saksasta että Chilestä. Molemmat toimivat erinomaisesti mausteisten ja osaltaan myös hapokkaiden annosten kanssa. Onneksi ruokaa tuli tehtyä sen verran paljon, että siitä nautitaan vielä kolmannenkin kerran huomenna.
Ilman ruokakuvia ei tämäkään blogipostaus olisi kiinnostava, joten tässä kuvia suoraan keittiöstä ja pari jopa pöydästä. Kuvien laatu taattua omenatasoa.
|
Kaikki alkaa marinaadeista. Ja vakuumiastiasta. |
|
All done, kansi kiinni, ilmat pois ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi. |
|
Superhelppo ja hyvä tsatsiki. |
|
Boostattu tahinidippi. Ei ollut hassumpaa tämäkään. |
|
Tarvikkeita seuraaviin ruokiin. |
|
Papu-sipuli-chilipaistoksen ensimmäinen vaihe, freesaa sipulit ja chilit. |
|
Lisää puhdistetut pavut ja anna hautua 30 min. |
|
Tabouleh-salaatti valmistuu tässä samalla. |
|
Lihat paistumaan, luonnollisesti oikeassa järjestyksessä. |
|
Lopuksi paprikat ja 5 min lämpöä. |
|
Samaan aikaan toisaalla - paistettua halloumia valmiina pöytään. |
|
Kaikki valmiina, vain ruokaseura puuttuu. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti