sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kaikkien aikojen kovimmat biisit

Kun viime vuonna täytin pyöreitä lukemia, niin jo silloin mun piti tehdä sellainen Top-50 biisilista, jossa olisi ollut kaikki ne kovimmat ikinään missään biisit, jotka olivat jollakin tavalla näytelleet osaa omassa elämässäni. No, ko. listan teko osoittautui aivan mahdottomaksi, koska tärkeitä biisejä oli aivan liian paljon.

Nyt päätin listan tehdä, ja kun sitä laajensi viisinkertaiseksi, niin sen kattavuus alkoi olemaan jo hyvä. Pienillä rajauksilla, eli esimerkiksi maksimissaan viisi biisiä yhdeltä bändiltä tai laulajalta, pääsin jo itseäni tyydyttävään lopputulokseen. Aivan varmasti joitain itselleni tärkeitä bändejä tai biisejä olen tuolta listalta unohtanut, mutta toivottavasti en kovin monta kuitenkaan.

Lista löytyy kaikille avoimena Spotify-soittolistana, joten tuolta sitä pääsee kuuntelemaan. Listan sisältöä ei hirveästi kannata aloittaa arvostelemaan, tai juurikaan vertaamaan mihinkään, se on mun Top-lista ja sillä selvä. Ihan hirveästi upouusia biisejä ei tuolle listalle nyt mahtunut, mutta toki muutama vuonna 2015 julkaistu biisi sinne pääsi.

Lista ei ole minkäänlaisessa tärkeysjärjestyksessä, se olisi ollut aivan mahdoton tehtävä. Kotimaisia biisejä näytti olevan aika tarkasti 1/3 kokonaisuudesta, brittiesityksiä sitäkin enemmän. Punkkia tuolta tietysti löytyy jokusen kappaleen verran, kuten myös grungea ja muuta indietä. Synkkiä biisejä on varmasti enemmän kuin iloisia rallatuksia. Normaalimpi tanssimusa, mitä se on ?
Metalliakaan tuolta ei juuri löydy, samoin tukkahevi loistaa poissaolollaan. Ja vaikka juuri nyt olisi kovin muodikasta diggailla Mötörheadiä, niin sorry vaan Lemmy (R.I.P.), listalleni et päässyt.    

Ei kommentteja: