sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vuoden eka treeni

Edellinen vuosi päättyi hieman flunssaisena, mutta onneksi siitä ei kehittynyt mitään vakavampaa, vaan homma meni ohi parin päivän levolla. Joten eilen tammikuun toisena päivänä pääsi taas pyörän päälle. Tavoitteena oli vetää pitkä PK-treeni sisällä, ja sellainen tuosta sitten tulikin. Sisällä polkemista ei voi suoraan verrata ulkona ajamiseen, esimerkiksi 100 minuuttia sisälläajoa vastaa suunnilleen 130 minuutin ulkoajoa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että sisällä ei rullailla juuri lainkaan. Eli jos lopettaa polkemisen, niin polkimet pysähtyvät huomattavasti nopeammin kuin ulkona vastaavanlaisessa tilanteessa. Tästä syystä sisällä ajaminen on myös tehokkaampaa, mutta toki myös paljon tylsempää. Motivaatio pitää olla kohdillaan, jotta sisällä jaksaa ajaa.

Siispä niihin tuloksiin. Eilen siis pyöritin melko maltillisilla tehoilla 75 kilometria aikaan 1:45:00. Treeniin kuului kolme pitkää työosuutta, jokainen 15 minuuttia pitkiä, ja näistä kahdessa viimeisessä pidin tehot 210-215 watin lukemissa. Tehot eivät siis olleet mitenkään maksimaaliset, mutta kyllä 15 minuuttia noilla tehoilla alkoi jo nostamaan sykkeitä lähelle anaerobista rajaani. Treeni oli kyllä tehokas, ja itse olin siihen hyvin tyytyväinen.

Viime vuonna poljin tammikuussa 407 kilometriä, samoihin lukuihin pitää tietysti tänäkin vuonna päästä. Tosin lähestyvä muutto ja siihen liittyvät moninaiset hommat aiheuttanee paineita noiden kilometrien saavuttamiseen. Varsinkin kun uudessa kodissa fillaristudio tulee alkuun puuttumaan, koska se pitää ensin rakentaa...

Treenin tarkat statistiikat löytyvät täältä, ja ohessa muutama statistiikkakuva.

Kadenssi, työosuuksilla satasen pyöritysnopeutta

Syke, työosuudet näkyvät kyllä hyvin.

Tehot, aika maltillisilla lukemilla ajeltiin

Ei kommentteja: