tiistai 12. huhtikuuta 2016

Havaintoja Mallorcalta

Olen täysin tietoinen siitä, että tämä Mallorcan saari on hyvin pitkälle turismille rakennettu, ja kaikki palvelut ovat myös rakennettu sillä ajatuksella. Saaren high-season alkaa kesäkuussa, ja päättyy syyskuun loppupuolella. Tuolloin meno on varmasti ainakin 100% erilaista kuin juuri nyt, off-season kauden loppupuolella.

Yleensä off-season tarkoittaa turistimestoissa täysin kuollutta meininkiä, oli sitten kyseessä hotellit, ravintolat tai muut palvelut. Mallorcalla me pyöräilijät olemme off-season kausilla suurin tulonlähde kaikille, joten yllättäen kaikista meistä tykätään kovasti. Kuitenkaan meitä ei ole täällä lähimainkaan samoja määriä kuin high-season kaudella on tavallisia aurinkoturisteja, joten tämä näkyy myös monissa asioissa, esimerkiksi:
* Hotellit ovat puolityhjiä
* Hotellien hintataso on 20-30% halvempi kuin kesällä
* Suunnilleen kolmannes ravintoloista on kiinni
* Niissä ravintoloissa, jotka ovat auki, hintataso on melkoisen edullinen

Näiden havaintojen perusteella voin sanoa, että Mallorcan saari, ja tässä tapauksessa Can Pastillan alue, ei ole lainkaan hassumpi mesta. Erityisesti off-season kaudella ja ainakin maantiepyöräilijöille. Jos lomasuunnitelmat ovat erilaiset kuin itselleni, niin silloin kannattanee vaihtaa ajankohtaa, tai etsiä jokin aivan toinen mesta.

No niin, tässä ne vuoden ekat biitsikuvat.

Ai jaa, tuonne se talviturkki pitää heittää. Asia selvä, homma hoituu.

Myöhemmin illalla. Paistettua juustoa, todella hyvää.

Ja jos ravintolassa pullo maksaa noin 20 euroa, niin se on todella hyvää kamaa, Niin tämäkin paikallinen viini oli, ja puolikas pullo lähti luontevasti mukaani hotellille.

Ei kommentteja: