sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Valmistautumista Tahkolle

Ei enää montakaan viikkoa jäljellä. Tahkolla on pian tarjolla 60 kilmometriä laktaattia*. Kamalan ihanaa vai ihan kamalaa?

*) Anaerobinen harjoittelu tuottaa maitohappoa, joka muuttuu nopeasti lihaksissa laktaatiksi. Tämän vuoksi termejä "maitohappo" ja "laktaatti" käytetään usein samassa merkityksessä. Laktaatti estää sydäntä ja keuhkoja työskentelemästä yli maksimikapasiteettinsa. Laktaatin muodostuminen rasituksen aikana on luonnollinen reaktio jonka tuntemuksia ovat väsymys ja mahdollinen lihaskipu. Laktaatin sietokykyä voi edistää oikealla harjoittelulla.

Valmistautuminen on sisältänyt kampien pyöritystä enemmän kuin ikinä. Harmi, ettei voi heittäytyä ammattilaiseksi; treeniä, syömistä, hierontaa, unta, treeniä, syömistä etc.. ihan unelmaa. Nykyisin työnteko uhkaa tarkkaan mietittyjä treeniaikatauluja. Perheen ulkopuolisesta sosiaalisesta elämästä on toistaiseksi luovuttu. Aamubrunsseista ja aurinkoterasseista vain haaveillaan.

Lisäksi Mr T pääsee nyt harvemmin loihtimaan ruoan ja viinin iloitteluja keittiössämme. Nyt keskitytään syömään paljon proteiinia ja vähemmän hiilaria. Kuplivat juomat ovat raikkaita kivennäisvesiä. Kiloja piti olla helpompi ja ainakin halvempi pudottaa ajajasta vs. fillari. En kutsuisi helpoksi. 4-6 treeniä viikossa aikaansaa kroonisen nälän. Siinä ei babyporkkanat naurata, kun vatsa vaatii pastaa.

Vielä 3 viikkoa kurinalaista elämää. Ja fudista.

1 kommentti:

Mr. T. kirjoitti...

Kärsimysten kautta voittoon, uudistetusta ja pidemmästä reitistä huolimatta tavoitteena reipas tulosparannus viimevuotiseen verrattuna. Kyllä tämä tästä, tai sitten kamat naulakkoon ja baanalle.