sunnuntai 17. elokuuta 2008

HCM:n jälkeisiä

Nyt se on takana. HCM eli ensimmäinen täyspitkä maratooni. Aikaa tuon 42195 metrin suorittamiseen meni 4 tuntia ja 19 minuuttia. Hyväkuntoisena tulin maaliin, stadionilla tuli jopa loppusuoran kirissä ohitettua useita eri kilpailijoita.

Lähdin matkaan 4,30 loppuaikaan tähtäävässä ryhmässä, josta irtaannuin 11 kilometrin kohdalla. Melko hiljaisesta alkuvauhdista oli sekä hyötyä että mahdollista haittaa loppuaikaa ajatellen, sillä jos olisin heti alusta pitäen lähtenyt juoksemaan omaa juoksuani, niin ehkäpä tuo loppuaika olisi parantunut muutamalla minuutilla.

Itse kokemus oli oikein hieno, ja sateisesta säästä huolimatta kannustusta riitti koko matkalle. Myös huoltotiimi pelasi hienosti ja sovituissa paikoissa sain lisähuoltoa. Itselleni ei tullut mitään maagista "seinää" 30-35 kilometrien välisellä matkalla, mutta toki jaloissa alkoi matka tuntumaan. Loppukilometrit tulin jo hieman rivakkaampaa tahtia, ja viimeiset 2,2 km vedettiin sitten ihan tosissaan ja hurmoksessa...

Näin vuorokauden jälkeen jalat tuntuvat juuri siltä kuin niiden epäilinkin, eli kovin on jäykkää ja hapokasta ihan normaalikävelykin.

Mutta tärkein asia tuli tehtyä kunnialla loppuun.


Mr. T.

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Über-hieno suoritus!

Eka maraton näytti menevän kuin leikiten.

Mrs. T on hyvinhyvin ylpeä miehestään, joka tosin tänä päivänä on notkea kuin näkkileipä...