tiistai 26. elokuuta 2008

Paska kaupunki

Odotetusti tällä kappaleella Kauko Röyhkä aloitti settinsä Huvilalla maanantai-iltana 25.8. Illan ekassa setissä Kauko lauloi Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa, ja tutut kappaleet olivat saaneet uuden sovitusmuotonsa Vellu Halkosalmen käsien kautta. Kappaleiden sanoitukset tulivat erittäin hyvin esille, ja niiden merkitys aukesi setin aikana varmaankin muillekin kuin meille ikiaikaisille kaukofäneille.
Muita huippuja olivat Paha maa, Kevät, Vaeltava vitsaus ja keikan lopettanut Mainostaulujen taakse. Raivoisat taputukset, encorena Zaia ja sitten tauolle.

Puolen tunnin tauon jälkeen lavalle olivat ilmestyneet sähköiset soittimet ja orkesterin nimi oli nyt Kauko Röyhkä, Riku Mattila ja Yhtye. Erittäin hyvä keikka jälleen, ja itselläni oli erityisen ilo katsoa Riku Mattilan energistä esiintymistä ja bändissä bassoa pomputelleen Samae Koskisen soittamisen riemua. Samae veti myös yhden soolokappaleen, luonnollisesti pikkuhittinsä Hän asuu näillä kulmilla.
Materiaali koostui uusimman levyn biiseistä, joista parhaat mielestäni olivat Helvetti, Anna, Kaksi vuotta aikaa sekä tietysti Kaikki menee hyvin kun olet nuori. Myös vanhoja Narttu-kappaleita kuultiin, kuten esimerkiksi Maa on voimaa ja Mainostaulujen taakse.

Näistä kahdesta täysin erilaisesta keikkasetistä vaakani kallistuu kyllä perinteisemmän bändiversion puolelle, vaikka ei se kamarirock missään tapauksessa huono ollut. Puolet Huvilateltasta voi olla eri mieltä kanssani, sillä tyypillisesti Huvilan kuulijakunta eroaa melkoisesti esimerkiksi Tavan vastaavasta. Ja näin oli myös maanantaina.


Mr. T.

Ei kommentteja: