lauantai 26. kesäkuuta 2010

Juhannus, osa II

Juhannusaaton juhlinta jatkui jalkapallon määräämässä aikataulussa. Alkuillan peli Portugali - Brasilia oli niin onnetonta suhraamista, että ekan puoliajan jälkeen kokki siirtyi keittiöön ja illallinen alkoi valmistumaan.
Keskikesän juhlaksi menu sisälsi lammasburgereita, mausteisia perunalohkoja, Dijonaiolia sekä chevretahnaa.
Muuten meidän de-luxe burgererit rakentuivat omien mieltymysten mukaan, eli cheddar-juustoa, tomaattiviipaleita, sipulirenkaita, salaattia ja toiselle meistä vielä paistettua pekonia. Kokonaisuus oli taas kerran maittava. Ruokajuomaksi valikoitui marokkolainen Syrah-rypäleestä valmistettu Tandem punaviini. Viini toimi kerrassaan mainiosti mausteita ja grillimakuja sisältäneen ruokakokonaisuuden kanssa. Voin suositella.

Jälkiruokana oli sitten Mrs. T.:n valmistamaa herkullista tosca-raparperipiirakkaa ihanaisen vaniljajäätelön kanssa. Takuuvarma yhdistelmä, joka ei koskaan petä.

Loppuilta menikin sitten taas jalkapallon parissa, illan peli Chile - Espanja oli mukavaa viihdettä. Hyviä tilanteita ja pari komeaa maaliakin espanja teki, joten ainakin tekstin kirjoittaja viihtyi hyvin telkkarin ääressä.

Lopuksi muutama kuvaotos illan ruokafiilistelyistä.
Ei kommentteja: