lauantai 12. kesäkuuta 2010

Siivouspäivä

Meillä ei ole sovittua siivouspäivää. Meillä siivotaan, kun siltä tuntuu. Tai on pakko.

Tänään siivotaan. Hyvään siivouspäivään tarvitaan motivaatiota, aamu ja  mielellään sadesää. Sitten tarvitaan hyvää musaa ja oikeat kemikaalit.

Siivous aloitettiin tänään Anna Puun Sahara levyllä ja kotimaisilla ja luonnonmukaisilla Mummi ja minä pesuaineilla. Eukalyptus-pastillille tuoksuva siivoussuihke saa ainakin hyvälle tuulelle ja jättää raikkaan tuoksun jälkeensä.




















Järjestän keittiön. Huollan ikkunalaudan yrtit. Vien roskat ja lehdet. Pesen roskikset. Jääkaappi saa kelvata. Se onkin poikkeuksellisen tyhjä - ruokintavastaava kun on työmatkalla.

Järjestän kodin. Vien ikiaikoja kämpässä pyörineet erinäiset matkalakut ullakolle. Pyyhin pölyt.

Imuroinnin (lisää volyymiä audiolaitteisiin) yhteydessä konttailen pitkin asuntoa ja yritän nähdä kaiken 8-viikkoisen pian saapuvan koiranpennun silmin. Piuhoja pitää vielä piilottaa. Imuroin patterin välit (remonttipöly kertoo, että tällaisiin yksityiskohtiin meillä ei normisti sorruta).

Lattioita luututessa jaksan ihailla ikivanhaa lankkulattiaamme. Hionta ja valkoinen peittomaalaus antoi sille vielä muutamia lisävuosia. Vaihdan levyksi umpimähkään ensimmäisen. Green Dayllä jatketaan.

Tuuletan vuodevaatteet, vaihdan lakanat ja pyyhkeet. Tamppaan matot ja tyynyt. Osa matoista siirtyy hetkeksi syrjään tulevan pissa-iitan takia.

Viimeisenä kodinhoitohuone ja kylppäri. Niiden kiillotukseen mikrobiologi valitsee lian (ja tajunnan) räjäyttävää, runsaasti klooria sisältävät mömmöt ja levylautaselle The Island of Disco Ensemblen. Mies mainitsee usein tässä vaiheessa jotain uimahalli tunnelmista, mutta olen armoton ja annan pöpöille kyytiä.

Lopulta koti on putipuhdas. Ja itsensä voi palkita lenkillä kesäsateessa ja vaahtokylvyllä. Hyvä mieli.

Ei kommentteja: