lauantai 12. kesäkuuta 2010

Lontoo potenssiin n

Lontoon reissu oli niiin onnistunut. Kaupunki tarjosi vastoin ennakko-odotuksia jälleen hellettä. Ja hotelli Indigo Paddingtonissa oli löytö! Aina piti kävellä omaan kerrokseen, sillä kussakin kerroksessa oli seinätaiteena matemaattisia laskutoimituksia, joita oli pakko päästä ratkaisemaan. Harvoin stä pääsee lomamatkalla derivoimaan :)Perinteisen kaavan mukaan valleltiin eri kaupunginosissa, hengattiin kirjakaupoissa,  käytiin markkinoilla ja vintageliikkeissä, puistoiltiin ja pubeiltiin ja ennen kaikkea syötiin tolkuttoman hyvin. Kiitos Mr. T:n pöytävarausten kuukausia aiemmin. Ruokablogaus pistetään erikseen.

Shoppailun kannalta erityisen onnistunut oli käynti Itä-Lontoon Spitalfieldsin alueella. Alue tunnettiin aikoinaan pahamaineisena slummina, ja alueen kuuluisin rikollinen lienee Jack the Ripper. Alue on viimeisen kymmenen vuoden aikana noussut nuorten designerien  trendialueeksi, mikä yleensä tarkoittaa tolkuttoman hyvää shoppailualuetta.

Spitalfieldsin markkina-alue osoittautuikin siistiksi ja moderniksi myyntipaikaksi, jonka useissa kojuissa nuoret designerit itse valmistivat tuotteitaan myytäväksi. Kävimme paikalla perjantaina, jolloin tilaa oli hyvin ja valinnanvaraa lähes rajattomasti. Katettu alue suojasi helteeltä ja tarjosi hyvät puitteet ostoksille. Kojut olivat täynnä yksilöllisiä ja yllättävän edullisia koruja, huiveja, laukkuja, vaatteita, sisustustuotteita...


Mainitsemisen arvoinen ostospaikka alueella on myös The Laden Showroom Brick Lanella. Liikkeessä on 60 nuoren brittiläisen muotisuunnittelijan vaatteita, ja jokaisella on oma osastonsa. Suunnittelijat vaihtuvat kaksi kertaa vuodessa. Eikä vaatteista tarvitse maksaa itseään kipeäksi.Mr. T katsoi parin tunnin jälkeen parhaimmaksi taluttaa rouvansa pois alueelta, kun vielä jaksoimme juuri ja juuri kantaa ostoksemme. Päätimme Itä-Lontoon kierroksemme kuuluisaan Ten Bells pubiin, jossa britit jo nauttivat myöhäistä perjantailounastaan.

Tuomisia täydennettiin vielä muutamalla opuksella. Arvaa kumpi setti on kumman...

Ei kommentteja: