maanantai 13. joulukuuta 2010

Farang, toinen näytös

Noin vuosi sitten testasimme tämän Etu-Töölön modernin kaakkoisaasialaisen ravintolan ensimmäisen kerran, ja silloin lopputuloksena oli pelkkää ylistävää hehkutusta. Tästä syystä halusimme testata paikan tason uudemman kerran, ja lopputulos oli taas kerran huipputasoa.

Tällä kertaa pöytämme sijaitsi suuremman salin puolella, ja koska ravintola oli lauantai-iltana jotakuinkin täpösen täynnä, niin myös mekkala oli sitä luokkaa. Onneksi äänekäs melu hiljeni illan kuluessa selvästi, joten pääsimme nauttimaan Tomi Björckin ja Matti Wikbergin johtaman keittiön antimista ilman suurempia ongelmia.

Pitää ehdottomasti sanoa että Farang ei pettänyt ruokien ja juomien suhteen millään tasolla. Yksi syy tähän oli se että emme osanneet päättää menun valikoimasta sopivaa kokonaisuutta, joten päädyimme jälleen Farangin maistelumenun nauttimiseen. Ruokailu oli sitten nautintojen ja makujen tykitystä alusta loppuun. Seitsämän erilaista annosta, joista jokainen oli upea esitys. Itselleni jäi parhaimpana mieleen ensimmäisenä tarjottu Betel-lehteen kääritty savustettu taimen, joka tarjottiin upeiden pähkinöiden kera. Lisäksi upea mussaman curry ja uskomattoman pehmeäksi haudutettu vasikanposki täydensivät tätä hienoa menuta. Suositan.

Kokonaisuuteen hienosti mietitty ja sopinut viinipaketti, joka koostui lasillisesta Prinz Von Preussenin puolikuivasta rieslingistä vuodelta 2007, isosta lasista Hewitsonin Mad Hatter shirazia sekä jälkiruoan kanssa tarjotusta pienestä lasista hyvää beerenausleseä (valmistaja unohtunut), osoitti sen että myös aasilaisten ruokien kanssa voidaan nauttia hyvistä viineistä. Mausteista ja kastikkeista huolimatta.

Farang ei mielestämme ole lainkaan menettänyt otettaan tämän yhden vuoden aikana, ja kyllähän se ruokien tasoltaan alkaa olemaan tähtitasoa. Tietenkään tälläistä tasoa ei voida saavuttaa ihan halvoilla hinnoilla, eli maistelumenu kahdelle viinipaketteineen nosti laskun reippaasti yli 200 euron. Mutta kyllä nautinto oli tuon arvoinen. 

Ei kommentteja: