maanantai 6. joulukuuta 2010

Itsenäisyyspäivä

Talvinen juhlapäivä voidaan aloittaa kuumalla glögillä ja paahdetuilla rosmariinipähkinöillä. Nämä maukkaat pähkinät ovat aivan superhelppoja tehdä, eli laita sekalainen setti erilaisia pähkinöitä (esim. pekaani-, hassel- sekä saksanpähkinöitä) uunipellille ja pähkinät 175 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Sillä välin kun pähkinät ovat paahtumassa uunissa, niin tee maustesekoitus: 1-2 rkl voita, saman verran fariinisokeria, suolaa ja chilimaustetta omaan makuun sopivasti. Riivi 2-3 rosmariinioksan lehdet mausteeksi. Sekoita massaksi ja lisää kuumat pähkinät päälle. Nauti heti, mausteinen glögi sopii hienosti näiden rosmariinipähkinöiden kanssa nautittavaksi.

Juhlapäivän vastaanotto jatkuu illalla Krunikassa. Sitä ennen kaksi tunnelmakuvaa ylläolevan tekstin vahvistukseksi.


Ei kommentteja: