keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Laskiaisblinit

Sopivasti ennen laskiaissunnuntaita nautimme perinteisen blini-illallisen. Tällä kertaa päätin tehdä blinit itse, joten illalliseen piti valmistautua hieman enemmän kuin normaaliin ravintolailtaan. Itse blinit eivät ole mitenkään vaikeita tehdä, tärkein tekijä on tietysti pitkään nostatettu ja muutenkin huolella tehty blinitaikina. Ja se maaginen oluttilkka kruunaa tietysti koko taikinan.

Sitten kun taikina on melkein valmiiksi nostattu, niin sitten ei muuta kuin täytteitä tekemään. Klassiset täytteet ovat tietysti mäti, smetana, suolakurkku, hunaja sekä sipuli, ja näiden lisäksi tein tällä kertaa savuporomoussea. Siinä kaikki. Lopullisesti homman kruunaa oikea ja toimiva blinipannu, ja ammattitaitoinen paistaja. Meillä paistovastuun otti Mrs. T., ja voin suositella häntä myös jatkossa vaativaan blinien paistamiseen, niin hyvin hän tehtävästään suoriutui.

Tyypillisesti blinien kanssa nautiskellaan esimerkiksi aitoa shampanjaa läpi aterian, mutta nyt päätimme toisin.
Eli tällä kertaa savuporomousse määritteli blinijuomamme, ja laseihin kaadettiin itävaltalaista punaviiniä nimeltä Muenzenrieder Zweigelt Classic. Alkon perusvalikoimasta löytyvä ja suhteellisen edullinen viini toimi hyvin melko rasvaisten blinien ja eri täytteiden kanssa, varsinkin silloin kun viini oli riittävän kylmää. Kun viini pääsi lämpenemään ja kun sitä nautittiin ilman ruokaa, niin silloin se ei enään tuntunut toimivan.

Lopuksi tietysti pakollinen kuvaosasto blini-illalliselta, ennen ja jälkeen nauttimisen.

Uuden De Buyer blinipannun esivalmistelua...
Savuporomoussehan tästä tulee.
Muutamia muita lisukkeita.
Tästähän ne blinit valmistuvat...
Vain blinit ja punajuoma puuttuu...
Lautasella pari bliniä ja ihanat täytteet. Nautinto oli taattu.

Ei kommentteja: