torstai 8. syyskuuta 2011

Koti, piha ja puutarha

Asunto- ja remonttiasiat pyörivät mielessä kiihtyvällä tahdilla. Tänään opin ison joukon asioita kosteusmittauksissa, joita pääsimme seuraamaan. Aistinvaraisesti asunto on ollut moitteeton ja nyt tarkemmissakaan mittauksisa ei kosteutta eikä muitakaan hälyttäviä merkkejä onneksi löytynyt, joten seuraavaksi pääsemme ottamaan mittoja ja tilaamaan uuden keittiön. Onneksi se on miehen valtakunta meillä, joten minulle jää lähinnä makutuomarin rooli värimaailmaa valkatessa. Tulossa tietääkseni mattapintaa, komposiittitasoa, induktioliettä ja Savon liesituuletinta sekä saareke, jonka äärellä minä voin siemailla kuplajuomaa kokin seurana :)

Yksi seinä puretaan ja yksi oviaukko tehdään lisää sekä suditaan maalia seiniin, eli hyvä remonttireiska olisi hakusessa, anyone?

Ja puutarhuri. Suunnitelmissa olisi mielenkiintoinen ja helppo piha. Havupuita ja pensaita, luonnonkiviä, kaatuneita puunrunkoja ja kaivonrenkaita. Kesäkukat ja hyötykasvit ruukkuihin ja istutuslaatikoihin, jotta koirat saavat vapaasti temmeltää pihassa. Aloitin tämän puutarhan toteuttamisen jo Lapin kiertueella hankkimalla porontaljat lämmittämään puutarhan penkkejä syksyksi. Tosin mies huomatti tuolloin, että meillä ei nyt vielä satu olemaan niitä penkkejä eikä sitä pihaakaan. Hah, mutta nytpä on. Lisäksi koira hyökkäsi taljan kimppuun verenhimoisesti, joten asetelma hakee vielä muotoaan.

Seuraavaksi löysin puutarhatuolit, herkullisen värisiksi maalatut metallijakkarat. Miten niin puutarhasuunnittelua ei voi aloittaa hankkimalla ensin istuinryhmän tuolit.

Ei kommentteja: