sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Midnight Run 2011

Lauantai-iltana tuli juostua 10 km Midnight Run kisa. Jo viime vuonna kehuin tapahtuman järjestelyjä ja tunnelmaa, ja samat sanat voin sanoa myös tältä vuodelta. Osallistujia tähän kisaan oli jopa enemmän kuin viime vuonna, lukema taisi lähestyä jopa 6000:n juoksijan maksimimäärää. Järjestäjä oli määrännyt että jokaisella juoksijalla piti olla tapahtuman oranssi kilpailupaita päällä, joten lauantai-ilta klo 20-22 Helsingin keskusta näkyi hyvin oranssipitoisena.

Oma juoksuni sujui alusta loppuun erinomaisesti. Olin oman lähtöryhmäni kärkiporukassa, joten sain hyvin valita oman juoksurytmini. Lähdin melko heti seuraamaan yhtä juoksijapariskuntaa, joka piti itselleni kovahkoa 4,50 - 4,55 min kilometrivauhtia yllä. Viiden kilometrin väliaika oli 24,27, ja ajattelin seurata näitä juoksijoita niin pitkälle kuin oma juoksukuntoni kestää. 8 km kohdalla vauhti oli edelleen pysynyt samana, ja tuolloin päätin että tällä vauhdilla vedetään loppuun saakka, nyt en voi enään luovuttaa. Vajaat kilometri ennen maalia oli pari kovempaa ylämäkeä, ja niissä oma vauhtini tuntui hyytyvän, mutta kisakumppaneillani vauhti tuntui vielä enemmän, ja näissä mäissä jätin heidän taakseni. Lopulta helpottava maaliviiva tuli ylitettyä ajassa 48,57 ja silloin tuntui kyllä hienolta. Tuolla ajalla olin kokonaiskisan 512. ja M45-sarjan 13., joten tuloksiin voin olla tyytyväinen.

Oheisista kuvista voi välittyä tapahtuman hyvä tunnelma, tai sitten ei. Joka tapauksessa minä ja tuhannet muut juoksijat nauttivat lämpimästä lauantai-illasta hyvin paljon. Paljon kiitoksia hovikuvaajalle, joka hoiti oman osuutensa aivan mainiosti.

Vajaa tunti ennen lähtöä.

Viimeinen ryyppy ennen suoritusta.

Ykkösryhmän lähto, mukana myös naamiaisjoukkueet. Meidän ryhmä odottaa lähtöään aidan takana.

Oman ryhmäni alkumetrit.


Melkein loppusuora, vauhti oli varmasti niin kova että kamera ei ehtinyt täysin mukaan.


Kotona taas, palkintona Annen tekemä illallinen. Ja kello seinällä näyttää todellista ilta-aikaa.
  

Ei kommentteja: