lauantai 15. lokakuuta 2011

Kaiser Chiefs@Helsinki

Me Tavastian elinkautisvangit karkasimme kotoa ja kävimme vieraissa, eli Circuksessa katsomassa laatuindietä suoraan Leedsistä. KC:n syyskiertue on loppumaisillaan, ja täpötäysi Circus odotti innolla näitä tarttuvien kertosäkeiden mestareita lavalle. Onneksi FB tiesi kertoa että keikka alkaa 22:45, ja noin viisi minuuttia ennen saavuimme tähän meille entisestään tuntemattomaan keikkapaikkaan. No, juomat käteen ja paikan valtaus suoraan miksauspöydän vierestä. Korotetun lattian takia lavalle näki paremmin kuin kotiluolassa, josta voi siis antaa positiivisen pisteen.

Tarkalleen ilmoitettuna ajankohtana Leedsin viisikko hyökkäsi lavalle, ja ekana biisinä kuultiin ykköslevyn avausraita "Everyday I Love You Less And Less" ja sitä seurasi muutama uudempi biisi. Kaikki kappaleet vedettiin hyvällä energialla ja yleisöa huudatettiin mukaan heti alusta pitäen. Keikan ensimmäinen kohokohta kuultiin tietysti hitin "I Predict A Riot" aikana. Uskomattoman hienoa laulatusta bändin ja yleisön välillä. Täysi Circus oli tässä vaiheessa täysin valmista kamaa. Väliin taas uudempia ja vanhempia biisejä sopivana coctailina, huippukohtana tietysti "Ruby" ja yllättävän lyhyen keikka oli siinä. Lopulta setin päätti tuplaencore, jossa kuultiin itseäni kovasti miellyttänyt versio kakkoslevyn biisistä "Love´s Not A Competitation (But I´m Winning)" ja vikana pommina tietysti "Oh My God". Tämän biisin aikana kova yleisö pomppi ja hyppi biisin kertsin mukana, niin hyvä meininki oli päällä.

Keikan loppumisen jälkeen emme jääneet Circusta ihmettelemään, vaan hipsimme suoraan junalle ja kotiin. Tapahtuma kannatti ehdottomasti kokea.


Ei kommentteja: