torstai 25. joulukuuta 2014

Kööpenhamina

Näin joulurentoilun aikana on myös hyvää aikaa päivittää tätäkin blogia. Kävimme joulukuun alkupuolella Kööpenhaminassa, lähinnä joulutunnelmia fiilistelemässä, sillä tunnetusti Tanskan pääkaupunki on yksi Euroopan parhaista joulukaupunkeja. Ja kyllähän tanskalaisten jouluun liittyvä "hygge" oli selkeästi kaikkialla havaittavissa, vaikkakin sääolosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset. Tai sitten Kööpenhaminassa on aivan normaalia, että lämpöä on muutama aste, tuulee ihan kiitettävästi ja myös sade muistuttaa välillä olemassaolostaan. Ainakaan nämä ominaisuudet eivät paikallisia häirinneet, joulutorit olivat täynnä ihmisiä ja myös hyvin paljon tuli pyöräilijöitä bongattua, siitä kaikki propsit paikallisille.

Meidän oma aikaimme meni kierrellessä eri kaupunginosia. Luonnollisesti klassinen Nyhavn tuli tsekattua, ja hieman sateisena joulukuun päivänä kadut eivät olleet täynnä ihmisiä, vaan alueella oli helppoa ja mukavaa kävellä. Ja parasta kaikista oli lounas huippupizzeria Gorm's:ssa, joka sijaitsee suosituimman kävelykadun toisella puolella, lounasfiiliksissä kannattaa siis suunnata kanaalin toiselle puolelle.

Luonnollisesti Tivolissa käynti kuuluu jokaiseen Kööpenhaminan reissuun. Niin nytkin. Tämä aivan ytimessä sijaitseva huvipuisto on aivan mahtava joulukuussa. Yhdessäkään laitteessa ei tarvinnut käydä, vaan joulutunnelmaan pääsi pelkästään kävelemällä siellä. Tivoli on kyllä hieno paikka, ja erityisesti valoratkaisut korostuivat näin joulukuussa. Ja kaikkein hienontein nämä valot näkyivät meidän hotelliin ja hotellihuoneeseen, joten siinä mielessä ytimessä olevaa Radisson Blu Royal hotellia voi todellakin suositella.

Aika moni tietää myös sen. että Kööpenhamina on yksi maailman johtavista ruokakaupungeista, Käytönnössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupungista löytyy useita Michelin tähtistatuksella varustettuja ravintoloita, ja vielä useampia sellaisia, jotka joko havittelevat tähteä tai sitten sanovat piut-paut kyseiselle systeemille. Meille turisteille ja myös muille ruokadiggareille tilanne näkyy sellaisena, että huippuhyvää ruokaa on saatavilla hyvin monesta eri ravintolasta. Näin meidänkin tapauksessa kävi.

Koska asuimme aivan päärautatieasemaa vastapäätä sijeaitsevassa Radisson Blu Royal:ssa, niin yksi ilta meni heidän fine-dining ravintolossa nimeltään Alberto K. Kyseisen ravintolan menu sisälsi klassista skandinaavista ruokaa, joten kalaa ja muita mereneläviä oli ihan riittävästi tarjolla. Ravintolan paras anti oli tietysti huikaisevat näköalat, hotellin ylimmästä kerroksesta oli hieno tsiigailla Kööpenhaminaa ja taustalla mahdollisesti näkyvää Malmö:tä.

Reissumme ylivoimaisesti paras illallinen osui perjantaille, jolloin kävimme yhden Michelin-tähden omaavassa thaikkuravintolassa nimeltään Kiin Kiin. Meidän ruokailukokemus oli niin huippuluokkaa, että se ansaitsee oman blogikirjoituksensa. Samalla voi heittää haasteita Lontoon Michelin-tason inkkareille, nyt tsekataan kuka pärjää ja kenelle. Lopputulos nähdään sitten tammikuussa 2015. Mutta Kiin Kiin ansaitsee oman kirjoituksensa, joka löytyy myöhemmin täältä.

Yhteenvetona Kööpenhaminasta voidaan sanoa, että aivan huippukaupunki on kyllä kyseessä. Rento meininki kaikkialla, huippuruoka ja ystävälliset ihmiset. Mitä muuta sitä voisi vaatia. Bonuksena vielä lyhyt lentomatka Helsingistä. Jos jotakin negatiivista haluaa Kööpenhaminasta sanoa, niin onhan sen hintataso korkea. Hinnat ovat täysin samalla tasolla Helsingin ja Lontoon kanssa.

Kuvajutut tähän lopuksi, näihin sisältyy paljon hyviä fiiliksiä...

Näkymä hotellin ikkunasta

Sama lokaatio päivää myöhemmin

Hyvät aamut aloitetaan kuplajuomalla.

Maija Poppanen.

Nyhavn. Klassikokuva.

Nyhavn. Vielä suurempi klassikkokuva.

Tivolissa. Lämmintä juomaa, kiitos.

Tivoli, vahva vaihtoehtolaite.

Tivoli, sama laite.

Hotelli. 6.12. ja kuplajuomat.
6.12. - lisää fiilistelyitä.


Ei kommentteja: