sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

GI-kokeiluja

Joopa joo, kun ei mikään muu näytä auttavan painon saamiseksi halutulle tasolle, niin kokeillaan nyt sitten tätä.

Vähähiilarinen dieetti, jolla useimmissa julkaisuissa tarkoitetaan ns. GI-dieettiä, perustuu siihen faktaan että runsaasti hiilaria sisältävät vaikuttavat eri tavalla verensokeriarvoihimme. Ja tätä verensokerin arvon nousua voidaan mitata glykeemisellä indeksillä (GI).

Teoriassa homma menee niin, että glykeeminen indeksi kertoo sen, miten korkealle verensokeri nousee -- ja samalla sen, miten paljon insuliinia erittyy vereen raivaamaan hiilihydraatteja pois. Mutta käytännössähän asia ei ole näin helppoa ja yksiselitteistä, koska moni muukin asia vaikuttaa näihin lukuihin. Esimerkiksi ruoan valmistustapa ja tietysti ruoka-annoksen koko vaikuttavat näihin asioihin. Tämä lienee itsestäänselvyys.

No, se teoriasta. Tämän kokeilun tarkoituksena on siis kokeilla, onnistuuko melkoisen kova ja paljon pitkäkestoisia harjoituksia sisältävä treenaaminen ja GI-tyyppisen ruokavalion noudattaminen samanaikaisesti. Lopputavoitteena on siis hyvä treenaaminen ja alentunut paino. Helppoa vai mitä :-)

GI-ruokavaliota on nyt takana kolme päivää, joihin on mahtunut myös kaksi pitkäkestoista treeniä, toinen vaativaa MTB:tä ja toinen juoksua. Tämänpäiväinen juoksu ei kyllä sujunut lainkaan, meno oli koko ajan jotenkin voimatonta. Tiedä sitten oliko tämä GI-ruokavalio syynä tähän, vai mikä lie vaikutti...

Katsotaan nyt hieman pidempään voiko nähtä kahta asiaa edes yhdistää. Toivottavasti voi, sillä painoa pitäisi saada pois ja kaikenlaista on tullut jo kokeiltua.
Harmillisesti paino ei ainakaan lähde alaspäin ylisuurilla ja mahtavilla pasta-annoksilla :-)


Mr. T.

Ei kommentteja: