sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Hyvä elämä

Liikematkailun jälkeen mikään ei voita koti-iltaa tärkeimpiensä kanssa. Tähän kun vielä lisää itselleni tärkeän harrastuksen, eli ruoanlaiton pitkään ja hartaasti, niin eilen ilta meni taas kategoriaan "hyvän elämän komponentteja, osa I".

Menu koostui tällä kertaa ajankohtaisista tekijöistä, eli syksyn maut olivat kantavana ideana. Eli maa-artisokkakeittoa, tuoretta kotimaista karitsaa, itse tehtyä punaviinikastiketta ja glaseerattuja uunijuureksia.
Jälkiruoaksi nautimme englantilaisia suklaakonvehteja hyvän kahvin ja erinomaisen sherryn kera.

Kokonaisuus onnistui mielestämme erittäin hyvin. Tärkeimmät tekijät tässä oli tietysti hyvät raaka-aineet, kokin innostuneisuus asialle ja pitkät valmisteluajat. Slow-foodia hyvässä merkityksessä. Esimerkiksi punaviinikastikkeesta tulee itse tehtynä noin 1000% parempaa kuin valmiista purkkituotteesta. Maa-artisokkakeitosta olemme aina pitäneet, nyt muokkasin reseptiä lisäämälle joukkoon sopivasti kuplajuomaa. Samoin Musta-Pekan tuore kotimainen karitsan ulkofilee oli aivan uskomattoman mureaa ja maukasta, pinta pannulla ja viimeistely uunissa. Helppoa ja hyvää.

Ohessa muutama kuvafiilistely eiliseltä...


Punaviinikastikkeen tekeminen alkaa vihannesten kuutioimisella...

Sitten vaan muut ainekset kasariin ja hiljaisella lämmöllä kiehuttelua. Lopussa siivilöidään ja kastike kirkastetaan voilla.

Valmis maa-artisokkakeitto. Meillä tykätään nauttia myös roseepippureita keiton kanssa. Juomana makoisa SB Loiresta.

Glaseeratut uunikasvikset ja karitsan ulkofilee.

Sama asia hieman hienommassa kokonaisuudessa.

Butlerin herkkuja Lontoosta. Purveyors of Happiness.

Lisää suklaaherkkuja. Artisan du Chocolat No 1 - sea salted caramels.

Ei kommentteja: