lauantai 9. heinäkuuta 2011

Ravintolassa - Gaijin

Maastokisailun ja mökkeilyn jälkeen palasimme rakkaaseen kotikaupunkiimme, ja siellä odotti mukava ravintoilta. Nimittäin ennakkoon jo kuukausi sitten varattu illallispöytä uudessa ja huippusuositussa Gaijin-ravintolassa. Gaijin on Helsingin nykyisen ykkösravintolan, eli Farangin, omistajien ja pyörittäjien eli Tomi Björckin ja Matti Wikbergin toinen Aasian keittiöiden innoittama ravintola. Koska Farang on useasti koettu ja todettu huippulaadukkaaksi, niin illan odotukset tätä uutta ravintolaa kohtaan olivat sitä myöten korkealla.

Netistä ennakkoon tutkailtu ruokalista käänsi ruoka- ja juomavalinnat helpoksi, maistelumenu Roppongi sisälsi kaikkea sellaista mitä haluaisimme Pohjois-Aasian moderneja makuja tarjoavalta listalta kokea. Lisäksi luotimme ravintolan viiniosaamiseen, ja valitsimme maistelumenuuseen sovitetut viinipaketit.

Menu Roppongi sisälsi seuraavaa:

* Shizo - vaaleaa kalaa ja katkarapuja shiso-lehdellä, lisäksi "red dragon" kastiketta
* Dim Sum - päivän dim sumit, tällä kertaa ne olivat porsaasta tehtyjä
* Beef Tataki - marmorihärkää ja paahdettua seesamikastiketta
* Grilled Octopus - nimensä mukaisesti grillattua mustekalaa, yuzu-hunaja kastikkeella
* Miso Salmon & Apple - miso-marinoitua lohta, omena-dashi liemessä
* Kimchi Pot - ylikypsää karitsaa, kimchimajoneesia sekä maagista "kimchivettä"
* Gohan - japanilaista riisiä
* Geisha - maitosuklaata, mantelicremeä, paahdettua mantelia sekä karamellikrokanttia

Menun avaus eli "shizo" oli aivan käsittämättömän hyvän makuinen yhdistelmä. Myös seuraavat ruokalajit, jotka tarjoiltiin melko pikaiseen tahtiin, olivat jokainen erinomaisia. Beef Tataki jäi näistä parhaiten mieleen. Menun lohiannos oli ainut, joka ei minulta saanut huippupisteitä, mutta tunnetustihan minä en ole lohen suurkuluttaja. Ylikypsä karitsa oli taas aivan loistava pääruokien lopetus, eikä huippumakeaa jälkiruokaakaan tarvinnut kovin pitkään lautasella pidätellä, niin hyvää sekin oli.

Viinipaketti sisälsi sekä alkuun että loppuun sakeen perustuvia juomia, molemmissa tapauksissa viileänä tarjoiltuna. En ole mikään sakejuomien asiantuntija, joten niitä en pysty kunnolla arvioimaan, mutta ainakin alkuruokien kanssa yhdistelmä tuntui toimivalta. Menun keskellä tarjoillut riesling-viini jenkkien länsirannikolta ja espanjalainen punaviini toimivat ihan mukavasti. Itse olisin valinnut jonkun hieman maukkaamman tai täyteläisemmän valkoviinin, ja punaviiniä olisi pitänyt setissä olla enemmän.

Tarjoilu täpötäydessä ravintolassa toimi hienosti alusta loppuun. Myös alkuun otetut coctailit, "Herushinki" sekä "Yakuza" osoittavat että homma on koko poppoolla hienosti hallussa. Ravintolan fyysinen sijainti Bulevardin ja Yrjönkadun kulmassa on riittävän keskeinen, joten uskon että ravintola tulee pysymään myös muiden kuin meidän suosikkina. Tosin itse pidän Farangia vielä hivenen parempana.

Ohessa muutama nautiskelukuva eiliseltä illalta...

Ei kommentteja: