sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Tour de France

Vaikka Norjan karmivat tapahtumat ovat luonnollisesti himmentäneet muista asioista juhlimista, niin kyllä Tour de France sai tänä vuonna ansaitun voittajan, jonka voitosta ainakin täällä Käpylässä nautitaan täydellä sykkeellä.

Australian Cadel Evans voitti tuon kestävyyslajin kuninkaiden ajon upealla suorituksella. Taktisesti täydellinen ajo jokaisella etapilla, erityisesti voimakas takaa-ajo 18. etapilla eli alppikilleri Galibier Serre-Chevalierilla oli supersuoritus, suorastaan aivan omaa luokkaansa. Jokainen voi kokeilla miltä tuntuisi vetää muuta pääporukkaa perässä yli 30 min vain putkelta ajaen ja samalla karkulaisia yli 2 min kiinniottaen. Ei onnistuisi ainakaan meikäläiseltä. Myös seuraavana päivänä ajettu 19. etappi oli samaa vahvaa tekemisen meininkiä, ja luonnollisesti 20. etapin aika-ajossa mies näytti miten pyörää voidaan myös ajaa. Ei ollut vuoristokauriilla mitään jakoa, kun vanhan liiton diesel tykitti 42,5 km aika-ajon sellaisella temmolla että pois alta.

Hieno mies ja hieno pyöräilijä, ja mikä parasta, hän on myös entinen maastopyöräilijä maailman huipuilta.

Omaksi ilokseni oma kakkossuosikkini eli Espanjan Samuel Sanchez ajoi myös upeasti. Tuloksena mäkikilpailun voitto eli pilkkupaita ja kokonaistuloksissa kuudes, heti maanmies Alberto Contadorin jälkeen.

Kolme viikkoa maantiepyöräilyn päivittäistä seuraamista on aina mahtava kokemus, mutta nyt se on taas tältä kesältä takana. Tähän loppuu tämä kirjoitus. Go Cadel!

Kuva ei ole tämän vuoden TdF:stä, mutta kertoo kaiken miehen asenteesta.

Ei kommentteja: