tiistai 6. maaliskuuta 2012

Lauantai-illan nautiskeluja

Mukava lauantai-ilta takana, johon tällä kertaa kuului yksinkertaisen pastaruoan tekeminen ja sen hidas nautiskelu kera parhaan ruokaseuran. Lukemattomista pastavariaatioista keittiöstä lautasille siirtyi Pasta Alfredo klassikko. Tuunasin tuota perusannosta paistamalla siihen mukaan kanafileitä ja lopuksi lisäämällä varrellisia kapriksia. Päälle hieman ruohosipulia, ja annokset olivat siinä.

Hyväähän tuosta taas tuli, mutta jos pastan kastike koostuu voista, kermasta sekä parmesaaniraasteesta, niin eihän se huonolta voi edes mitenkääm maistua. Alkuun tarjoilin rucolasalaattia a´la Mikko, ja sekin toimi taas pitkästä aikaan, kun kerran parempaa rucolaakin alkaa taas kaupoista saamaan.

Juomapuolesta huolehti valkoinen Alsacen Grand Cru Riesling Geisberg 2006, tarkemmin sanoen omaa tuontia Kientzlerin tilakäynniltä. Viini alkoi olemaan jo elinkaarensa loppupuolella, eli hapokkuutta olisi tuon ruoan kanssa kaivannut enemmän. Mutta ei se juomatta jäänyt, sillä ilman ruokaa ja sopivasti jäähdytettynä viini oli vielä aivan mainiota.


Ei kommentteja: