torstai 15. marraskuuta 2012

Beaujolais Nouveau 2012

No niin, taas on se marraskuun kolmas torstai, jolloin kaikki pääsevät maistamaan ranskalaista uuden sadon viiniä. Tunnetusti tämä on ranskalaisille kova juttu, ja varsin onnistunut mainostemppu, mutta onhan tätä päivää itsekin jo 15 vuotta tullut vietettyä. Yleensä tätä ensimmäistä maisteluhetkeä on ihmetelty yhdessä kotona, mutta nyt mittarit ilmoittavat etäisyyttä kotiin 270 km. Kuitenkin molemmissa kohteissa tehtiin oma tasting, ja tässä omat fiilikseni.

Tänä vuonna Alkoon ei sadon pienestä koosta johtuen tullut kuin yhtä Beaujolais Nouveau viiniä, nimeltään Beaujolais Villages Nouveau Louis Tete, joten maistelusessiot rajoittuivat vain yhteen pulloon.

Ensiksi väri. Viinissä on suorastaan yllättävän tumma väri, olen nähnyt huomattavasti vähemmän punaisia BN:n viinejä. Tuoksu on hyvin samantyyppinen kuin ennenkin, eli kevyt, marjaisa ja omaan nenään tuoksahtaa sekä mansikka että banaani. Entäpä maku?
No, hyvin kevythän tämä on ja tanniineja ei ole juuri lainkaan, ja normaalisti en tälläistä viiniä lasia enempää joisi. Mutta on kuitenkin sanottava, että tämä on parempaa kuin useampana vuonna aiemmin. Tietysti näin nuoressa viinissä on on myös poretta, mutta onneksi ei liiaksi. Oikeat kuplajuomat ovat aivan eri juttu.

Niin, jokaisena vuotena tätä Beaujolais Nouveau juttua tulee maistettua ja myös ihmeteltyä, sillä oikeasti kyseinen viini ei oikeastaan millään speksillä vastaa omia mieltymyksiäni. Mutta ehkäpä tämä juuri on se juttu, jolla kierot ranskalaiset ovat tämänkin punajuoman ja erityisesti tämän päivän myös tänne pohjolaan ujuttaneet.

Omia kuvia ei tästä pullosta ole, joten copy & paste Alkon sivuilta olkoon tarpeeksi


Ei kommentteja: