sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Vuelta Vantaa 2013

Elämäni toinen maantiekisa takana, ja ekasta ei tietenkään jäänyt kovin hyviä fiiliksiä. No, nyt meni jo paljon paremmin, ja vaikka harrastajasarjan ajomatka oli kohtuullisen lyhyt 52 km, niin maalissa tunsin onnistuneeni. Loppuaika 1:44:30 tarkoitti 30,0 km/h keskinopeutta, jota ainakin itse pidän itselleni hyvänä suorituksena. Varsinkin kun ekat 17 km vedettiin melkoiseen vastatuuleen, jonka seurauksena ekan tunnin keskari oli hieman alle 29 km/h.

Itse ryhmäajo sujui paljon paremmin kuin toukokuussa, ja pääsin oikeasti myös hyötymään peesauksesta. Alkupuolen vastatuuliosuudella jäin hölmösti jumittamaan ryhmään, jonka vauhti oli lähempänä 25 km/h, ja lopulta päätin lähteä irtiottoon tästä ryhmästä. No, 2-3 km huomattavasti kovempaa vetoa yksistään ja vastatuuleen, ja lopulta olin saavuttanut edelläni olleen pikkuryhmän. Tämä oli varmaankin vähän tyhmää, sillä tuolla osuudella tuli mittareiden mukaan myös kovimmat sykkeet. Matkaahan oli tuossa kohtaa ajettu vain alle 15 km.

Tuosta eteenpäin ajaminen sujui sitten oikein hyvin. Seuraavan irtioton otin Palojoki-Hyrylä tiellä, hyvässä alamäessä mittariin 63 km/h, ja sitten olinkin taas seuraavan ajoporukan takana. Nämä logopaidoilla varustetut naisajajat polkivat tasaisella sopivaa 30 km/h vauhtia, mutta jokaisessa ylämäessä vauhti aina hiipui lähemmäksi 20 km/h nopeutta, joten mukavan pätkän heidän takanaan peesanneena ajattelin että kohta taitaa tulla irtioton paikka. Hyrylässä enään toinen naisista oli vetämässä, ja hän huuteli mulle että voisit sinäkin vetää välillä. No, vastasin hänelle että kyllä se käy, mutta vedän sitten tasaista 30 km/h vauhtia. Pari mäkeä myöhemmin sain sitten ajella itsekseni, ja otinkin kohteeksi seuraavan edelläajavan ryhmän. Polkeminen tuntui sujuvan, ja muutaman rivakamman kilsan jälkeen olin saavuttanut tämän ryhmän.

Loppumatka, eli vikat 12 km, meni sitten tässä ryhmässä melkein loppuun saakka. Välillä ajeltiin 35 km/h vauhtia, ja meikäläinen peesaili ryhmän viimeisenä, aivan edellä ajavan miehen takapyörässä kiinni. Ja kun matkaa jäljellä oli 4 km, niin tapahtui viimeinen irtiotto. Ryhmässä eniten vetänyt, pitkä ja oikeasti maantieajajalta näyttänyt kuski lähti vetämään reippaasti yli 35 km/h tasamaanopeudella, ja ryhmästä ainoastaan minä lähdin häntä seuraamaan. Pystyin ajamaan hänet vielä kiinni, ja lopulta tulimme maaliin samalla ajalla. Maalissa kiittelin hänä hyvästä vedosta, ja hän vähän ihmetteli mikä ihme tarrapallo hänen perässään maaliin saakka ajoi. Kuskin ikä oli varmaankin 1/2 omasta iästäni, ja fyysinen olemus oli oikeasti maantiepyöräilijän näköinen.

Kuten kirjoituksesta voi päätellä, omalta osalta kisa sujui oikein hyvin. 52 km sarjassa oli hieman yli 40 matkaan lähtenyttä, ja maalissa oma sijoitukseni oli yhdeksäs. Olen tyytyväinen.

Lopuksi pakolliset statistiikkakäppyrät, niistä moni muukin saanee mukavia kiksejä :-)

Mukava suoritus, eikä aivan mahdottoman rasittava.

Sykekäppyröistä näkee hyvin myös pitkät peesausjaksot

Samoin rasitekäppyröistä.

Kuten myös tästä.

Lopputulokset, oma sijoitus 9/42
   

Ei kommentteja: