perjantai 28. helmikuuta 2014

San Francisco

Koko viikko on tullut täällä Kaliforniassa vietettyä, ja vielä olisi yksi duunipäivä edessä. San Francisco on kyllä upea kaupunki, täällä on paljon kaikenlaista nähtävää, ilmasto on ainakin meikäläisen makuun ja jos haluaa tutustua Kalifornian laadukkaisiin viinitarhoihin, niin Napa Valley tai Sonoma County ei täältä kovin kaukana ole. Yksi huono puoli tässä kaupungissa kyllä on, tämä on aika kaukana Helsingistä.

Duunireissuhan tämä on ollut, ja kaikki päivät on siis tullut vietettyä jättimäisessä Moscone Centerissä. Onneksi valitsin hotellin strategisesti oikein, ja en siis asu tuon messukeskuksen välittömässä läheisyydessä, vaan hyvin lähellä rantaa ja Embarcaderoa. Tuo siis tarkoittaa läheistä rantabulevardia, jossa on hyvin paljon ravintoloita ja muita huvituksia. Lisäksi sitä on helppo käyttää juoksemiseen, ja nyt kolme juoksulenkkiä täällä tehneenä voin sanoa etten ollut ainut juoksija tuolla. Eniten turisteja on tietysti bulevardin pohjoispäässä Pier 39:n kohdalla, ja tällöin juokseminen massojen välissä ei ole kovin vapauttavaa, vaan jotakin ihan muuta.

Normaaliin tapaan olin myös ennakkoon tehnyt ravintolavarauksia muutamille illoille, sillä halusin päästä testaamaan tiettyjä ravintoloita. Ensimmäinen, Kokkari Estiatorio, oli itselleni tuttu jo aiemmilta reissuilta. Huippuhyvä kreikkalainen ravintola, joka ei taaskaan pettänyt. Hyvää ruokaa ja erinomaista palvelua. Vähän tyyriimpi paikka, ei kuitenkaan mitään Michelin hintatasoa, ja vaatii ehdottomasti ennakkovarauksen. Voin suositella. Toinen ravintola, johon eilen kolleegan kanssa mentiin, oli nimeltään Per Diem. Fyysisesti oikein miellyttävä ravintola, ja palvelu oli myös hyvää. Valitettavasti ruoka ei ollut kovin kummoista. Oma risottoni jäi puolittain lautaselle, kotona saa paljon parempaa. Onneksi alkudrinkit olivat kyllä maittavia. Kulinaarimatkani päättyy tänään ravintolaan nimeltä Perbacco. Italialaista on siis tarjolla, toivottavasti nyt tulee parempi mieli.

Huomenna vielä opiskellaan ja keskustellaan. Perjantai-iltana hypätään koneeseen, ja myöhään lauantai-iltana ollaan kotona. Sellaista on siis vielä edessä. Ohessa kuvaotoksia kuluneelta viikolta, nämä taidokkaat otokset takaa kirjoittaja ja hänen upea puhelinkamera.

San Francisco myöhään illalla. Kuvassa läheisen Ferry Building:in kellotapuli.

Kreikkaruokaa parhaimmillaan a´la Kokkari

Lisää kreikkaruokaa Kokkarista. Lammasvarras tietty,

Paikallista viiniosaamista. Kyllä nämä täällä Pinotin päälle ymmärtävät.

Turistikuvia sunnuntailta. Jopa kuuluisat merileijonat tuli kuultua ja nähtyä.

Kuvan tarkoitus oli kuvata taustalla näkyvää Golden Gatea, mutta olihan tuo purjelaivakin hieno.

Coit Tower. Tuttu eräästä klassikkoelokuvasta, anybody ?

Old Fashioned alkudrinkki. Hyvää oli, tämä pitää ottaa myös kotona haltuun.

Per Diem:in alkuruoka, juustoa ja grillattua leipää. Tämä kyllä oli ihan hyvää.

Ai niin, duunissahan täällä oltiin. Kuva tiistain keynotesessiosta.

Syvällisempää teknologiajuttua, aiheena Bitcoin.

Sama sessio ja nyt näytetään kuinka Bitcoinit varastetaan, Upea luento.
  

Ei kommentteja: