maanantai 10. helmikuuta 2014

Val d' Isere - ekat hiihtotunnelmat

Kaksi lumipäivää täällä takana, joten ainakaan lumen puutteesta ei nyt tarvitse marmattaa.
Pelkästään rinteissä on ollut niin paljon ajamattomia kohtia, että jopa niillä pysyminen on välillä tuntunut offarilaskulta. Näin asia oli ainakin eilen maanantaina, joten laskeminen syvemmässä lumessa on todella tullut tutuksi. Tästä syystä myös sykkeet ovat olleet normaalia korkeammalla, koska kaikkialla on joutunut tekemään paljon enemmän duunia. Ja kivaahan tuo ehdottomasti on ollut. Jopa niin kiva, ettei paljoakaan ole huvittanut pysähtyä kuvailemaan, ehkäpä kuvauspäivien aika tulee joskus myöhemmin.

Tietysti jatkuvassa lumisateessa on omat varjopuolensa, ja se on tietysti huono näkyvyys. rintNäkyvyyden puute on myös estänyt pidemmät offarikoukkaukset, koska .kunnolla rinteiden ulkopuolelle ei huonolla näkyvyydellä ole mitään järkeä lähteä pelleilemään. Eilen ja tänään näkyvyys ylempänä oli niin huonoa, ettei siellä kannattanut hiihtää lainkaan, vaan jäimme suosiolla pyörimään 2500 metrin korkeudelle. Käytännössä olemme siis kolunneet yhden tuolihissin molempia reunuksia ja eri variaatioita alempana. La Daillen alueen ydin on siis tullut hyvin tutuksi. Tänään bonuksena koko Val d' Iseren alueella oli kova myrskytuuli, jonka takia 2/3 rinteistä ja hisseistä oli suljettu. Joten lisää La Daillen aluetta ja sitä yhden tuolihissin ympärillä olevaa aluetta...

Hotellimme La Toviere sijaitsee La Daillen kylässä, ja kyllä kaikella tavalla positiivinen kokemus. Hyvä aamupala, hieno neljän ruokalajin illallinen, saunaosasto ja ilmainen netti. Mitäpä muuta sitä alppihotellilta voisi vaatia. Val d'Iseren pääkylään on 1,2 km matka, mutta sinne pääsee ilmaisella skibussilla viidessä minuutissa. Itse pääkylään ei hirveästi ole asiaa, mitä nyt You Travelin after-ski baari Moris Pub sijaitsee siellä. Samoin kaikki kaupat. Tietenkään Valin afteri ei vedä vertoja Itävallan vastaavalle, mutta ainakin Moris Pubin live-musiikki oli huomattavasti parempaa kuin Itävallan aftereissa on tullut koettua.

Lisää tarinaa hieman myöhemmin. Ohessa vielä muutama faktapitoinen kuva.

Tuonne taakse piti lähteä, mutta valitettavasti reitti oli suljettu lumivyöryvaaran takia.

Sykkeet kävivät tasaisesti normaalia korkeammalla. Koko päivänä ehti jopa seitsämän laskua.

Vihreä suora tarkoittaa junanousua, toinen vihreä tuolihissiä. Loput ovat sitten mukavia laskuja.

Paikallista viiniosaamista. Hyvin maittavaa viiniä ja hintakaan ei päätä huimannut.

Pääruokana risotto ja nieriää. Hyviä olivat molemmat.

Jälkkäriksi paikallisia juustoja. Itse tykkäsin näistäkin.
 

Ei kommentteja: