perjantai 14. helmikuuta 2014

Val d' Isere - viimeiset mietteet

Nyt se on loppu. Siis hiihtäminen täällä Val d' Iseressä. Kuusi päivää ei ole riittävä lukema, tuplasti olisi paljon paremmin. Mutta joo, tässä viimeiset mielipiteilyt menneeltä hiihtoviikolta:

Plussaa:
* Lumitilanne - joka paikassa paljon lunta
* Helpot offarimahdollisuudet - heh, miksiköhän me olemme täällä
* Hotelli - hyvä hotelli, loistava ruoka ja hiihdollisesti mitä parhain sijainti
* Rinneravintola Le Triffollet - oikein hyvä ruoka ja palvelu

Miinusta:
* Tuulista ja lumimyrskyistä johtuva huono näkyvyys - 3 päivää tälläistä ei ole hyvä
* Hotelli - sijainti kaukana virallisesta afteripaikasta. Ei suuri miinus.
* Rinneravintola Le Triffollet - pelottava omistajakotka ja lounassetin hinta. Täydellistä alppilounasta ei taida olla olemassa.

Tässähän tämä nopeasti. Parhaat laskusiivut vielä tässä:
1.  La Daille / Vallee Perdue (Kadonnut laakso) - oikein hyvää offia useamman kilometrin verran, varsinkin jos aloittaa Tommeuses hissin yläasemalta. Super stuff.
2. La Daille / Daille-istumahissin alla menevä offari. Helppoa ja hienoa. Lopussa vaihtoehtoja puuhiihtoon.
3. Solaise / Archelle offarina ja hoitamaton Marmottons - Manchet Express hissin molemmat puolet ovat huippuhyviä. Musta hoitamaton Marmottons mahdollistaa kaikille hienoa offpiste-treenausta, ja hissin vasemmanpuoleinen punainen Archelle ja se erityisesti laajasti offarina vedettynä on superhienoa.
4. Val Claret / Tichot-hissin molemmat puolet. Upeaa, helposti saavutettavaa ja laajaa offia hissin molemmin puolin. Tietysti myös rinneversiot.
5. Solaise / Piste S - jos tykkää hoitamattomasta ja kapeasta mustasta kumpareikosta. Itse en tykännyt, mutta Anne peukutti tätä.

Ei kommentteja: