tiistai 12. elokuuta 2014

Kesäloma 2014 - Salla, osa 1

Syötteen MTB-kisojen jälkeen suuntasimme oikeasti Lappiin, eli Sallaan. Aikaisempia omia kokemuksia tästä kohteesta ei ollut, joten mielenkiinnolla ajelimme kohti Itä-Lappia. Poroja olimme nähneet jo huomattavasti aiemmin, mutta tällä siirtymällä niitä näkyi erityisen paljon, joten tarkkana piti auton ratissa olla.

Matkalla Sallaan pysähdyimme upealla Livojärvellä ja toiselle meistä pakollisena pysähdyksenä Pentikin tehtaanmyymälässä Posiolla. Muuten siirtymä oli kohtuullisen nopea.

Itse Sallassa meidän majoitus sijaitsi tietysti Sallatuntureiden kupeessa, eli noin 10 km Sallan keskusta Kuusamon suuntaan. Loggautuminen sinne ja kamojen raahaus sujui normaalilla tehokkuudella, jonka jälkeen takaisin autoon ja nokka kohti Sallan keskustaa.

Sallan ytimessä haimme ensin kartat ja infot paikallisesta infokeskuksesta, ja sieltä saimme tietoomme, että Sallassa on juuri tänä vuonna tehty muutama merkitty maastopyöräreitti alueen maastoihin, ja järjestäjät toivoivat palautetta reiteistä. Lupasimme antaa palautetta, kunhan vaan ensin ajaisimme reitit lävitse. Näistä reiteistä juttua myöhemmin.

Suunnitelmamme Sallassa olivat keskitettyä sekä pyöräilyyn että koirien kanssa tapahtuviin päivävaelluksiin. Valitettavasti kun ulkolämpötila tykitti päivisin yli 25 astetta, niin koiravaellukset jäivät suunniteltua lyhyemmiksi, mutta kyllähän niitä saatiin joka päivä tehtyä. Samoin uimista, koirien kanssa tai ilman, tuli harrastettua, ja paljon.

Ohessa muutama fiilistelykuva Sallasta, uimasessioista ja mökiltä. Lomalla on aina kivaa!

Perheen kaikki naiset uimassa.

Legendaarinen Papana Pupi.


Hieno uimaranta Saijan kylässä, melkein lähellä Savukoskea.

Salla - In the middle of nowhere.

 

Ei kommentteja: