sunnuntai 17. toukokuuta 2015

HCR2015

Kymmenes HCR takana, ja on loppuanalyysin paikka. Juoksu sujui kohtuullisen hyvin, ja ilman ongelmia alusta loppuun. Vähäisistä treenikilometreistä johtuen olin laittanut tavoitteekseni loppuajan 1:59:59, ja jotta tuohon pääsee, niin kilometrivauhti pitää olla suunnilleen 5:42. Sattumalta lähtöpaikkani oli aivan oman lähtöryhmäni kärjessä, ja mahdollisesti siitä, ja ehdottomasti tavoistani poiketen, aloitin hieman liian kovaa.

Ekan vitosen keskivauhtini per kilometri oli 5:20 hujakoilla, ja hieman epäilin omaa kestävyyttäni, mutta päätin jatkaa samaan tahtiin, ja jos tulisi pahoja vaikeuksia, niin vasta sitten hiljentäisin. Päätin myös pysähtyä jokaisella juomahuoltopisteellä, ja juoda juomani kävelyvauhdissa. Varmasti ihan hyvä päätös. Toisen vitosen kilometrikeskari oli 5:25, sitä seuraavan taas 5:24, ja tässä vaiheessa tiesin pääseväni maaliin alle tavoiteaikani. Viimeinen vitonen oli kyllä raskas, ja lopussa en pystynyt yhtään kiristämään. Keskiarvovauhdiksi tuli 5:27, joten loppukiriä ei kyllä ollut yhtään.

Maalissa olin ajalla 1:55:33, johon olen kyllä tyytyväinen. Viime vuonna, ja täsmälleen samalla reitillä, kellotin 57 sekuntia paremman loppuajan, ja silloin mulla oli harjoituskilsoja kolminkertaisesti takana tämänvuotisiin verrattuna. Aina voidaan spekuloida että jos olisin aloittanut hieman hiljempaa, ja sitten vähitellen kiristänyt, niin mikä silloin olisi ollut loppuaikani...
Sitä ei voi kukaan tietää.

Kokonaissijoitus oli parhaassa kolmanneksessa, ja omassa ikäryhmässänikin paremmalla puoliskolla.

Sykkeet olivat koko kisan ajan kisalukemissa. Keskari oli 155.

Faktat per kilometri.Ei kommentteja: