torstai 8. syyskuuta 2016

Kilpparin viimeinen päivä

Näin tämäkin viikko täällä Kilpisjärvellä alkaa lähestymään loppuaan, joten tänään oltiin viimeisen kerran näissä maisemissa vaeltamassa. Alkuun lähdimme koirien kanssa kohti Saanajärveä, mutta aika nopeasti havaittiin, että Sohvi ei kulje ihan normaalisti, joten jouduimme muuttamaan reittisuunnitelmaamme lyhyemmäksi. Lopputuloksena oli se, että Saanajärvi jäi nyt näkemättä, mutta uuden reitin ansiosta koirat näkivät lisää poroja, ja siitäkös riemu taas pääsi valloilleen.

Kahden tunnin koiravaelluksen jälkeen paluu basecampille, ja nopea lounas kaikille. Sen jälkeen toiset kengät jalkaan, ja uudestaan kohti tuntureita, tällä kertaa ilman koiria. Nyt otimme kohteeksi läheisen Tsahkaljärven saavuttaminen pidemmän kaavan kautta. Hieno reitti tästäkin tuli, ja varsinkin kun sää oli erinomainen, niin hienosti matka eteni kohti kivirantaista tunturijärveä ja sieltä takaisin mökille.

Siinä oli meidän viimeiset vaellukset Kilpisjärvellä 2016. Ihan loistava paikka tämäkin oli, hienoa ruskaa pääsimme ihailemaan, ja kun myös säät olivat hyvin meidän puolellamme, niin eihän tästä voinut muuta kuin tykätä. Vielä jos olisi ollut enemmän aikaa, niin pidemmälle Pohjois-Norjaan suuntautuneet tutustumisreitit olisivat olleet meidän agendalla. Siellä kun on niin paljon kaikkia hienoja kohteita vielä tsekkaamatta...

Viimeiset kuvat tältä päivältä ohessa. Tännekin pitää vielä palata.

Näin reippaasti kohti Saanajärveä.

Ruska näkyi kaikkialla.


Hyvin rauhassa Saanan reunamia sai vaeltaa, seuranamme olivat vain porot.

Koirien viimeiset mietehetket Kilpisjärven suuntaan.

Se toinen järvi, kivinen ja hyvin kirkasvetinen.

Hienot syysvärit näkyivät täälläkin.


Saana, viimeisen kerran tällä kertaa.

Ei kommentteja: